TARSUS LAHMACUN TARİFİ | Çıtır çıtır hamuru, kıyır kıyır iç harcı lahmacun püf noktaları - Evde kolay lahmacun nasıl yapılır?
Mersin mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan, taş fırında pişen ve iç harcının lezzetiyle hem Türklerin hem de turistlerin damağını çatlatan Tarsus lahmacunu evinde yapmak isteyenler arama motorlarında araştırma yapıyor. Peki çıtır çıtır hamuru, kıyır kıyır iç harcıyla Tarsus lahmacun püf noktaları - Evde kolay Tarsus lahmacun nasıl yapılır? İşte Tarsus lahmacun tarifi...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 12 Ekim 2023, 23:32:01, Güncelleme: 12 Ekim 2023, 23:32:01
LAHMACUN TARİFİ | Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan lahmacunun geçmişinin Babillere kadar dayandığı düşünülmektedir. Boyutunun farklı olmasıyla bilinen Tarsus lahmacunu evinde yapmak isteyenler arama motorlarında evde kolay Tarsus lahmacun nasıl yapılır? sorusunun cevabını araştırıyor. İşte en güzel Tarsus lahmacun tarifi...
TARSUS LAHMACUN NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
- Yarım paket yaş maya
- 4 bardak un
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz aldığı kadar su
Harcı için:
- 200 gram kıyma
- 3 domates
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 2 kuru soğan
- 2 kaşık salça
- 1 kutu domates püresi
- Tuz, karabiber, sıvı yağ
Yapılışı:
- Karıştırma kabına unu koyup ortasını havuz şekline getirin. Mayayı, sıvı yağını ve sütü koyup mayayı eritin. Unun üzerine tuzu serpip su ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp mayalanmaya bırakın.
- Bu arada harcı hazırlayın. Kıymayı kaba alın. Domatesi ve soğanı üzerine rendeleyin. Kıyılmış maydanozu, salça, tuz, karabiber ve sıvı yağını ilave edip karıştırın.
- Harcın sürülebilme kıvamında olması için 1 kutu domates püresi ilave ediyoruz.
- Çay bardağı altı büyüklüğünde bezeleri açıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerlerine harçtan sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef yeni sezonda yarışmacılar şeflerin verdiği yemekleri en iyi şekilde yapmak için kıyasıya mücadele ediyor. Kayseri yöresine ait tepsi mantısı ise izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Tepsi Mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtı araştırılıyor. Detayları sizler için derledik. -
Lahmacun, Türkiye genelinde popüler bir sokak yemeği olarak tüketiliyor. Fırınlarda taze pişirilen lahmacun, özellikle akşam saatlerinde rağbet görüyor. Restoranlarda lahmacunun iç malzemeleri ve harcı sürekli olarak güncelleniyor. Yöresel lezzetler arasında öne çıkan lahmacun, çeşitli garnitürlerle servis ediliyor. Peki, Lahmacun evde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte lahmacun yapmanın püf noktaları... -
Macar mutfağının klasik ve oldukça lezzetli bir yemeğidir. Geleneksel olarak, bu yemek et ve sebzelerin zengin baharatlar ve domatesle pişirilmesiyle hazırlanır. Arama motorlarında sıklıkla araştırılan "Macar Gulaş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Macar Gulaş nerenin yemeği?" sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.