SAZAN DOLMASI TARİFİ | Sazan dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Isparta iline ait Sazan Doması sazan balığından yapılan lezzetler arasında.Sazan Dolması zor olduğu kadar damak çatlatan lezzetiyle herkesi kendisine hayran bırakıyor. Kemiğini kırmadan içinden çıkarabilmek için düzgün yöntemi kullanmak gerektiğinden herkesin yapmaya cesaret edemediği Sazan Dolmasının tarifini ve temizlenişini haberimizde derledik. İşte Sazan Dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 12 Ekim 2023, 23:31:57, Güncelleme: 12 Ekim 2023, 23:31:57
SAZAN DOLMASI TARİFİ - Balık sevenlerin yemekten keyif alacağı bir tad olan Sazan Dolması. Denizlerin en sevilen balıklarından olan sazanın dolması da en lezzetli tarifler arasında yer alıyor. Yapımı zahmetli olsa da yemesi de bir o kadar keyifli olan ve bir kez deneyenlerin vazgeçemediği Sazan Dolması tarifini biz de haberimizde derledik. İşte Sazan Dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
SAZAN DOLMASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 adet 3-4 kg.lık sazan balığı
- 2 su bardağı bulgur veya pirinç
- Birer tutam tarçın, nane, karabiber, kırmızıbiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- Yarım su bardağı çam fıstığı
Süslemek İçin:
- Bir demet maydanoz
- 1 adet limon
- 3 adet orta boy domates
Yapılışı:
- Sazan balığının derisi tamamen soyulur, sırtındaki yüzgeç ve kanatları temizlenir.
- Salça, yağ ve baharatlardan oluşturulan sos balığın içine ve dışına tamamen sürülür.
- Balık 15 dakika beklemeye bırakılır. Yağ tencerede iyice kızartılır varsa balıktan çıkan havyar, yumurta sarısı rengini alıncaya kadar kızartılır
- Daha sonra baharatlar, bulgur veya pirinç, çam fıstığı ve kuşüzümü katılarak bir müddet kavrulur, su ilave edilir ve demlenmeye bırakılır.
- Hazırlanan bu karışım balığın içine iyice doldurulur ve balık iğne iplik yardımı ile dikilir.
- Fırında 2 saat pişirilir.
- Üzeri maydanoz, limon ve domatesle süslenerek servis yapılır
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...