KÜNEFE TARİFİ | Künefe nasıl yapılır? Püf noktası ne? Malzemeleri ve tarifi ne?
MasterChef yarışması son dönemlerin en sevilen yarışma programları arasında yer alıyor. Programda yapılan yemekler hemen ardından arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Yarışma ile birlikte künefe tarifi de oldukça merak konusu oldu. Peki, Künefe nasıl yapılır? Künefe tarifi ve malzemeleri neler? Püf noktası ne? Detaylar haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 13 Eylül 2023, 23:30:40, Güncelleme: 13 Eylül 2023, 23:30:40
Sevilen yarışma programı MasterChef All Star'ın ardından künefe tarifi de gündeme geldi. Yarışmanın ardından künefe tarifini merak edenler yoğun şekilde "Künefe nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi ne?" sorusuyla araştırma yapmaya başladı. İşte detaylar...
KÜNEFEDE HANGİ PEYNİR KULLANILIR?
Künefe yapımında Hatay'ın özel peyniri kullanılır. Elinizde yoksa tuzsuz peynir de tercih edilebilir.
KÜNEFE TARİFİ VE MALZEMELERİ
500 gr yaş kadayıf
250 gr künefelik peynir veya tuzsuz dil peyniri
100 g margarin veya tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Üstü için biraz yeşil fıstık
KÜNEFE NASIL YAPILIR?
Şerbet: 2,5 su bardağı suyun içerisine 2 su bardağı toz şeker atın.
Karıştırarak kaynamasını bekleyin.
İçine birkaç damla limon sıkıp karıştırın ve ocaktan alın.
İsteğinize göre şeker su oranını ayarlayın
Kadayıf: 400 gram kadayıfı ince ince keserek ve karıştırma kabına alın.
Kadayıfın üzerine tereyağı döküp her yerine dağıtın ve karıştırın.
Şerbet ve kadayıf işleminin ardından kullanacağınız tavayı yağlayın.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla tavanın tabanını yağlayın. Kadayıfları tavaya yayın. Hazırlamış olduğunuz kadayıfların yarısını tavanın her yerine eşit miktarda gelecek şekilde yayıp üstüne bastırarak sıkışmasını sağlayın. Peynirinizi koyduktan sonra üzerine geri kalan kadayıfınızı yayarak tavanızı tamamlayınız. Sürekli bastırarak kabarmasını önlemeyi unutmayınız.
DİĞER HABERLER
-
Patates çanağında tavuk sote, hem göz alıcı hem de lezzetli bir yemektir. Patatesler, ince dilimler halinde kesilip fırınlandığında veya kızartıldığında, içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır bir hal alır. Tavuk sote ise genellikle tavuk göğsü, soğan, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Peki, Patates Çanağında Tavuk Sote nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Patlıcana sarılı tavuk, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilmiş tavuk göğsünün, ince dilimlenmiş patlıcanlarla sarılmasıyla hazırlanan şık bir yemektir. Fırında pişirildiğinde, patlıcanların yumuşaklığı ve tavuğun lezzeti harika bir uyum sağlar. Peki Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...