Batbout NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ VE PÜF NOKTASI
Batbout, Arapların Meşhur Ekmeği Batbout Mini Sandviç Ekmeği (Batbout). ekmeğinin yapılışı arama motorlarında aratılıyor. Peki, batbout nasıl yapılır? batbout malzemeleri neler? Detaylar haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 05 Eylül 2023, 15:35:05
BATBOUT TARİFİ: Öncelikle irmiği rondodan çekip un haline getirelim. Hamur için kuru malzemeleri karıştıralım. Daha sonra yağı ve suyu ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım. Üzeri kapatıp yaklaşık bir saat dinlendirelim. Daha sonra yine un haline getirdiğimiz irmiği tezgaha serpip hamuru koyalım. Üzerinde irmik serpip merdane ile 1 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlak keselim. Bir saat dinlendirelim. Daha sonra tavayı iyice ısıtıp hamurları yağsız pişirelim.Orta ateşte pişen ekmeklerin üzerini bezle örtelim. İç harç için soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım doğradığımız tavuğu da ekleyip kavurmaya devam edelim. Baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Ekmekleri bıçakla tam kesmeden ortasını açın marul koyup iç harç koyalım.
Batbout Tarifi İçin Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde...