PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ | Patlıcan Çığırtma nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Padişahların en sevdiği sebze olarak bilinen patlıcan, misafirlerden hane halkına, gün tabaklarından pikniklere her alanda tüketebileceğiniz çığırtma ile damak çatlatıyor. Hem hafif hem de lezzetli bir başlangıç arayanlar için Patlıcan Çığırtma tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 10 Ağustos 2023, 23:30:50
PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ | Bergama yöresine ait zeytinyağlı bir yemek olan patlıcan çığırtma, daha çok meze olarak tercih edilmekle birlikte ana yemek olarak da sofralarda yer alır. Patlıcan kızarırken çıkan sesten dolayı bu ismin verildiği patlıcan çığırtmayı evinde hazırlamak isteyenler için Patlıcan Çığırtma tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik. İşte detaylar...
PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ
Patlıcan Çığırtma Malzemeleri:
- 1 kg patlıcan
- 5-6 adet iri domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak
- Kızartmak için sıvı yağ (zeytinyağı)
Patlıcan Çığırtma Yapılışı:
- Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır.
- Tuzlu suda bir müddet bekletilir.
- Biberler saplarından ayrılır, çekirdekleri temizlenir.
- Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır. (Bergama'da zeytinyağı ile kızartılır)
- Domatesler soyulur küp küp doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür (bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir.
- Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir.
- Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Patates çanağında tavuk sote, hem göz alıcı hem de lezzetli bir yemektir. Patatesler, ince dilimler halinde kesilip fırınlandığında veya kızartıldığında, içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır bir hal alır. Tavuk sote ise genellikle tavuk göğsü, soğan, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Peki, Patates Çanağında Tavuk Sote nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Patlıcana sarılı tavuk, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilmiş tavuk göğsünün, ince dilimlenmiş patlıcanlarla sarılmasıyla hazırlanan şık bir yemektir. Fırında pişirildiğinde, patlıcanların yumuşaklığı ve tavuğun lezzeti harika bir uyum sağlar. Peki Patlıcana Sarılı Kaşarlı Tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Genellikle yoğurt ve salatayla servis edilen bazlama kebabı, özellikle yaz aylarında pikniklerde veya açık havada keyifle tüketilir. Hem doyurucu hem de pratik bir seçenek arayanlar için ideal bir lezzettir. Bu özel lezzet ile ilgili araştırma yapanlar "Bazlama kebabı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?" sorularının yanıtını merak ediyor. Detayları sizler için derledik.