MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ | Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Beşamel soslu enfes bir tarif olan ve Manisa kebabı olarak da bilinen bohça kebabı tarifi, son zamanlarda arama motorlarında en sık araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan kebabı Manisa usulü denemek isteyenler 'Manisa bohça kebabı nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. Manisa bohça kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...

MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ | Şehzadelerin şehri olarak bilinen Manisa'da kebabın en lezzetli hallerinden birisi olan bohça kebabı, en sevilen yemekler arasında yer alır. Manisa mutfağından çıkarak bütün şehirlere yayılan ve etle beşamel sosun muhteşem buluşmasını tabaklarda sunan Manisa bohça kebabı tarifini sizler için haberimizde derledik.

MANİSA BOHÇA KEBABI NASIL YAPILIR?

Manisa Bohça Kebabı Malzemeleri:

  • 500 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1-2 tane biber
  • 1 adet domates (ben yazdan hazırladığım konserveden 5-6 kaşık kullandım)
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Krep için;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 kaşık sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar un
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz karabiber
  • Üzerine kaşar peyniri dilimleri

Manisa Bohça Kebabı Yapılışı:

  • Eti düdüklü tencerede biraz yumuşayana kadar pişirin, sonra tavaya alıp yağını ekleyin.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  • Bezelyeleri haşlayıp domateslerle beraber onu da ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayın, etler iyice yumuşayana kadar pişirin ve ocağı kapatın (isterseniz konserve bezelye kullanabilirsiniz ).
  • Krepler için bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice çırpın ununu siz koyuluğuna göre ayarlayın 1 su bardağı yazdım ama ben göz kararı yapmıştım.
  • Krep tavasının altını biraz yağ sürün ve hamurdan bir kepçe alıp ısıttığınız tavaya alıp yayın ve hepsini bu şekilde pişirin.
  • Beşamel sosu için un ve yağı küçük bir tencereye alıp kavurun, sütü ekleyip iyice karıştırıp pişirin tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatın.
  • Şimdi sıra her şeyi birleştirmeye geldi, bunun için önce bir tane krebi bir kasenin içine serili bir şekilde yerleştirin.
  • Etli karışımdan dört kaşık kadar krebin içine yerleştirin ve önce karşılıklı iki tarafını etlerin üzerine katlayın.
  • Sonra diğer iki katı katlayın ve pişireceğiniz tepsiye katlanmış tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin, hepsini bu şekilde yapın ve üzerine beşamel sosunu her tarafına sürün.
  • Ve en son aşaması üzerine kaşar dilimleri yerleştirin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Manisa Bohça Kebabı Püf Noktaları:

  • Eti tam yumuşayana kadar pişirmelisiniz. Kullandığınız et dana kuşbaşı ise düdüklü tencerede 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Normal tencerede bu süre, etin cinsine göre 45 dakikayı bulabilir.
  • Krepler için hazırladığınız hamurun pürüzsüz olması gerekmektedir. Bu yüzden güzel karıştırarak topaklanmasını engellemelisiniz.
  • Krepleri yaparken kullandığınız tavanın yapışmaz olmasına, çok harlı ateşte pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Ocağı çok açarsanız kreplerin dışı çabuk pişer içi ise hamur kalır.
  • Beşamel sosu yaparken unu kokusu çıkana kadar kavurmalısınız. Fazla kavurarak yakmamalısınız.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.