ŞAŞLIK TARİFİ | Şaşlık Kebabı nasıl yapılır? - Şaşlık kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Türk sofralarının en sevilen lezzeti kebap, bu kez şişe dizilmiş kuzu etinin sebzelerle buluştuğu şaşlık tarifiyle damakları çatlatıyor. sanılanın aksine etin herhangi bir yeri anlamına gelmeyen şaşlık kelimesinin, tarif şişe dizilen etlerden oluştuğu için şişlik kelimesinden türedildiği düşünülüyor. Peki Şaşlık nasıl yapılır? İşte şaşlık kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 01 Aralık 2022, 00:02:36, Güncelleme: 01 Aralık 2022, 00:02:36
ŞAŞLIK TARİFİ | Kuzu kuşbaşının şişe dizilip çeşitli sebzelerle buluşturulmasının ardından sofraları süsleyen, en sevilen kebaplardan biri olan Şaşlık kebabının tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türk mutfağının yanı sıra Özbekistan, Türkmenistan ve Moğolistan'da da sıklıkla tercih edilen bu lezzet hakkında arama motorlarında Şaşlık Kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabı araştırılıyor. İşte Şaşlık kebabı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
🔥 M.CITY CEPHESİNDE FLAŞ GELİŞME! G.SARAY'I SEVİNDİREN HABER 👈🏼
ŞAŞLIK KEBABI NASIL YAPILIR?
ŞAŞLIK KEBABI MALZEMELERİ
- 600 gr. kuzu küşleme
- 2-3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı krema
- 4 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2' şer dal taze kekik ve biberiye
- 2 pinç kuru biber
- Su ve Ayçiçek yağı
KAAN AYHAN KARARINI VERDİ! Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray...
ŞAŞLIK KEBABI YAPILIŞI
- Etler ve soğanlar halka şeklinde dilimlenir.
- Etlerin biraz daha ince olmasına dikkat edilir.
- Dilimlenen et ve soğanlar şişe geçirilir, biraz yassı hal alması için elle ezilir.
- Et şişler az yağlanarak isteğe göre pişirilir.
Sosu için:
- Yağ ve un kahverengi olana kadar kavrulur.
- Azar azar su ilave edilir.
- Kıvama gelene kadar kısık ateşte karıştırılır.
- Soya sosu eklenir ve krema azar azar ilave edilir.
- Kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
- Önceden kıyılan kekik ve biberiyeler içine atılır, pişirilen etlerin üzerine ilave edilerek servis edilir.
💥FENERBAHÇE'DEN FLAŞ ARDA KARDEŞLER KARARI❗️👈🏼
ŞAŞLIK KEBABI PÜF NOKTALARI
Etin daha yumuşak olması için bir gün önceden bol zeytinyağı veya sıvı yağda bekletebilirsiniz.
__AFİYET OLSUN__
DİĞER HABERLER
-
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
MasterChef'in son bölümünde şefler yarışmacılardan Ben Saksı Değilim tarifi yapmalarını istedi. Alışıldık tariflerden farklı olan bu tatlıyı izleyiciler araştırıyor. MasterChef Ben Saksı Değilim tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...