MERENG (BEZE) TARİFİ | Beze nasıl yapılır, evde mereng yapmanın püf noktası nedir? Beze için gerekli malzemeler!

Büyük küçük herkesin severek yediği ve kalan yumurtaları değerlendirmek için de kullanılan müthiş lezzet berengin yapılışı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Çok az malzemeyle yapılan ve ister çayın yanına ister gün tabağına konulan ve beze de denilen merengin malzemeleri, tarifi ve püf noktası haberimizde...

Beze diye de adlandırılan, 3 malzeme ile kolayca yapılan ve 7'den 70'e herkesin damak tadına uyan merengin tarifi arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Kolay ve pratik bir tatlı olan, yapımı zahmetsiz ve malzemesi az merengin tarifini biz de haberimizde derledik. İşte mereng (beze) malzemeleri, yapılışı, tarifi ve püf noktaları...

MERENG (BEZE) TARİFİ

Mereng için gerekli malzemeler:

  • 3 tane yumurta akı
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz

MERENG (BEZE) PÜF NOKTALARI

  • Çırpma işlemi sırasında kullanacağınız kap ve çırpıcının temiz ve kuru olmasına dikkat edin, mutlaka kontrol edip kurulayın.
  • Kullanacağınız yumurtaların taze ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Yumurta sarısını ve akından çok dikkatli bir şekilde ayırın. (1 damla bile olsa karışmamalı yoksa ne kadar çırparsanız çırpın istediğiniz kadar sertleşmez)
  • Her zaman olduğu gibi gram ölçülerini baz alın. İmkanınız varsa yumurta aklarını tartın ve yumurta aklarının 2 katı kadar şeker kulanarak merenginizi hazırlayın.
  • Yumurta aklarını çırpmak için metal ya da cam kaseler tercih edin.
  • Isıtarak çırparken (örneğin İsviçre merengi) kesinlikle çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta akları pişmeye başlar.
  • Merenglerin çatlamasını öncelemek için fırın tepsisine sıkıp şekil verdikten sonra kuruması için 12-24 saat arası dinlendirebilirsiniz.
  • Birden çok renkte mereng yapmak istiyorsanız hazırladığınız merengleri farklı kaplara paylaştırın ve toz gıda boyasıyla renklendirin.
  • Merengleri düzgün sıkmak ve sonucunda düzgün şekiller elde etmek istiyorsanız krema sıkma torbası ve krema sıkma uçları (duy) kullanın.
  • Büyük mereng (bezeleri) 1,5 saat, küçükleri ise 1 saatten fazla pişirmeyin bu renklerinin koyulaşmasına neden olur.
  • Merengleri pişirirken fırının ısısı 80-100 derece arasında olmalıdır. Isı 100 derecenin üzerine asla çıkmayın.
  • Merenglerin kırılmasını önlemek için tamamen soğuduktan sonra tepsiden ayırın. Hatta son ana kadar bekleyin içleri ne kadar kurusa o kadar iyi olur.
  • Merengleri tepsiden kolayca ayırmak için yağlı kağıt kullanın eğer yoksa fırın tepsinse pudra şekeri serptikten sonra merengleri sıkın.

MERENG (BEZE) YAPILIŞI

  • Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile mikserinizin en yüksek devrinde köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Yavaş yavaş pudra şekerini ekleyerek kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. (Kabı yan getirdiğinizde düşmüyorsa yeterlidir.)
  • Sonra bu karışımı krema pompasına doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
  • 100 derecede önceden ısıtılmış fırında 1.5 saat kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.