RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ | Ramazan şerbeti nasıl yapılır? İftarın ardından serinleten Ramazan şerbetinin malzemeleri ve pratik yapılışı
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar Ramazan ayında farklı lezzetleri denemeye devam ediyor. Ramazan ayı diyince akıllara pide, güllaç, hurma gibi yiyecekler gelirken; Ramazan şerbeti de Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri olarak iftar sofralarında yerini alıyor. Peki, evde Ramazan şerbeti nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Ramazan şerbetinin püf noktası ve tarifi haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 03 Nisan 2022, 11:09:27
'Ramazan şerbeti nasıl yapılır, Ramazan şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nedir? Ramazan şerbeti neyden yapılır?' sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Birçok kişi iftarda farklı bir lezzet deneyimlemek için geleneksel Ramazan şerbetini evde yapmak için en lezzetli Ramazan şerbetinin tarifini sorgularken; pratik Ramazan şerbetinin detayları haberimizde...
RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ
Ramazan Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 çay kaşığı karanfil
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 4-5 adet kırmızı üzüm
- 4-5 adet hibiskus
- Bir parça taze zencefil
- 8 su bardağı (1,5 lt ) su
- 1 adet kırmızı erik
- Doğal gülsuyu (isteğe göre)
- Badem, çam fıstığı (isteğe göre)
EVDE PRATİK VE HIZLI RAMAZAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Bir tencere içerisine 8 su bardağı su ilave edin ve malzemelerden tarçın, karanfil ve zencefili suyun içine ekleyin.
Bu karışımı, kaynayana kadar karıştırılmaya devam edin.
Kaynama noktasına gelen karışımın içine toz şekeri ilave edin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Bir kaç dakika sonra sonra içine doğranmış hibiskus, kırmızı üzüm ve kırmızı erik ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Pişen karışımı soğumaya bırakın ve sonrasında buzdolabına kaldırın.
İsteğe göre içerisine limon veya portakal parçaları serpiştirilebilir ya da gülsuyu ilave edebilirsiniz. Üzerine çam fıstığı ya da badem koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde...