TAŞ KADAYIF TATLI TARİFİ 📌 | Evde Taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Taş kadayıfı tatlısı tarifi ve malzemeleri...

TAŞ KADAYIF TATLISI - Ülkemizin en meşhur tatlıları arasında yer alan Taş kadayıfı, sık sık tüketilen ve sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Doğru hazırlanmış iyi mazemeler kullanılmış muhteşem bir lezzet sizleri bekliyor. Peki, evde Taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Taş kadayıfı tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Ülkemizin çeşit çeşit ve güzel tatlıları arasında özel bir konumda bulunan ve özel lezzetlerinden biri olan Taş kadayıfı tatlısı yapılışı ve tarifi merak ediliyor. Peki, Evde Taş kadayıfı tatlısı nasıl yapılır? İşte Taş kadayıfı tatlısı tarifi ve malzemeleri...

EVDE TAŞ KADAYIF TATLISI NASIL YAPILIR?

Taş kadayıf tatlısı malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için:

150 gram iri kıyılmış ceviz içi
Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1/4 adet limon
Üzeri için:

2 yemek kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
50 gram kaymak

TAŞ KADAYIF TATLISI YAPILIŞI

Sütü, suyu, şeker, tuz ve kuru mayayı derin bir kaba ekleyip karıştırın. Un ilave edin ve mikser ile 5 dk çırpın. Tamamen homojen bir karışım elde edin. Hazırladığınız karışıma poşet geçirin ve 30 dk mayalayın. Hamur kabarıp, göz göz olduğunda mayalanma işlemi tamamlanmış demektir.

Yapışmaz tabanlı bir tavayı ocağa alın ve içerisine hiç yağ koymayın. Tavayı ocakta iyice ısıttıktan sonra, her seferinde birer kepçe olacak şekilde tavaya alın ve sadece alt tarafını pişirin.

Üstte kalan tarafında ıslaklık kalmadığı zaman minik yuvarlak hamurlarınızı ocaktan alıp, bir kenara ayırın.

Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, hamurun pişirmediğiniz kısmına ceviz içi koyun ve yarım ay şeklinde hamuru kapatın. Kenarlarına iyice bastırıp yapışmasını sağlayın.

Derin bir kızartma tenceresine bolca ayçiçek yağı koyun ve iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra kadayıfları kızartmaya başlayın. Bu arada şerbetiniz de soğumuş olarak yanınızda olsun.

Kızarttığınız kadayıfları yağdan alıp direkt soğuk şerbetin içine atın. Bu şekilde tüm kadayıfları kızartıp şerbete atın. Kadayıflar şerbetin içinde yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra servise hazır hale geliyorlar.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.