Fast food kültürünün bir parçası olan hamburgeri, evimizde doğal ve hijyenik bir şekilde kendimiz yapmamız mümkün.
Peki evde hamburger yapımı nasıl olur? En lezzetli hamburger yapmanın püf noktaları nelerdir?
İşte o tarif;
Hamburger ekmeği için:
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
125 gram erimiş tereyağı veya margarin
Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
Hamburger ekmeğinin üzeri için:
Su veya süt
Köftesi için:
600 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı galeta unu
Hamburgerin içindeki diğer malzemeler:
Soğan
Cheddar peyniri (yoksa önemli değil)
Ketçap ve mayonez (isteğe bağlı olarak)