Kuzu incik hem akşam yemeklerinde hem de davet sofralarında yapılabilecek en iyi yemeklerden bir tanesidir. Doğru şekilde pişirilen fırında kuzu incik lezzetli ve benzersiz bir yemek olarak ön plana çıkar.
KUZU İNCİK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Kuzu İncik
Zeytinyağ
Üzerine sürmek için
Worchestire Sos
Soya Sos
Polenta için Malzemeler
Sıcak Su
Tereyağ
Sosu için gerekli malzemeler
Et Suyu
Soğan
Havuç
Defne Yaprağı
Nişasta
KUZU İNCİK NASIL YAPILIR?
Kuzu inciklerin kemik bağlarını bıçak yardımı ile koparıp, elimiz ile aşağı doğru çekerek top haline getiriyoruz. Bu şekli verdikten sonra haşlıyoruz.
Kuzu incik haşlanırken; sıcak suya polentadan dökerek yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz. Polentaya tuz ekliyoruz. Püre kıvamını aldığında parmesan ve tereyağ ile bağlıyoruz.
Sosu için: Soğan, havuç ve pırasayı kavuruyoruz, üstüne et suyunu döküyoruz 1 adet defne yaprağı koyarak kaynatmaya bırakıyoruz. Et suyu kendini çekmeye başlayınca nişasta ile bağlayarak sos kıvamına getiriyoruz.
Tabağa önce polenta püresini koyuyoruz üzerine kuzu incik'i yerleştiriyoruz.
İnciğin üzerine sosu dökererek servis edebilirsiniz.
KUZU İNCİK İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
Her evde büyük bir sevkle yenilen kuzu incik özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmez yemekler arasında yer alır. Büyük davetlerde ve ya özel günlerde mutlaka kuzu incik yapılır. Geleneksel yemekler arasında yer alan kuzu incik farklı tatlar ile de lezzetlendirilebilir. Kuzu inciklerin lezzetli olabilmesi için tuz miktarı ve baharatlarının da uygun kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra kuzu incik mutlaka ağzı kapalı bir poşetin içinde pişirilmelidir. Fırında poşet içerisinde pişen kuzu incik oldukça lezzetli ve sulu kalacaktır. Kuzu inciğin suyu içerisinde kalır. Etlerin piştiğini anlamak için çatal yardımı ile etler kontrol edilir.
KUZU İNCİK SERVİS ETMENİN PÜF NOKTALARI
Kuzu incik geleneksel yemekler arasında yer alır. Özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmez yemeği olan kuzu incik bir tür ana yemektir. Kuzu incik yanında pirinç pilavı ve ya iç pilav da servis edilebilir. Kuzu incik fırından çıktıktan sonra mutlaka sıcak olarak servis edilmelidir.
POLENTA NASIL YAPILIR?
Polenta için, bir tencerenin içerisine su, tuz ve zerdeçalı koyarak kaynatın.
Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın ve karışıma mısır irmiğini ekleyin.
Su tekrar kaynayana kadar karıştırın. Su kaynadığında ocağın altını kısın ve ortalama 25 dakika pişirin.
Pişme süresi boyunca ara ara karıştırmanızda fayda var.
Pişirme işleminin sonlarına doğru rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız polentayı kaselere veya servis tabağına koyarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası: Eski kaşar yerine taze kaşar, gravyer veya parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.
Polentayı tek seferde tüketemezseniz, üzerini streçleyerek buzdolabında muhafaza edin. Tekrar tüketeceğinizde fırında ya da mikro dalgada ısıtın.