İftar için tatlı tarifleri! Güllaç nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?
Ramazan ayının en sevilen tatlıları arasında yer alan ve Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi olan güllaç, yapımı ve tarifi ile merak konusu oldu. Peki, Güllaç nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 13 Nisan 2021, 08:09:34
Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan ve ramazan ayında çok tüketilen gıdalar arasında bulunan güllaç, iftardan sonra büyük bir keyifle tüketiliyor. Ramazan ayını güllaçsız geçirmek istemeyenler, güllaç yapımını araştırıyor.
GÜLLAÇ TARİFİ
GÜLLAÇ MALZEMELERİ
Yarım paket güllaç
Ceviz
Şerbeti için:
1 Litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için:
Nar
GÜLLAÇ NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ...
Süt ve şeker tencereye alınarak ısıtılır. Sütün kullanım aşamasında oda sıcaklığında olması gerekiyor. Bu işlemin ardından güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye alınmalıdır. İki kepçe sütü her tarafı ıslanacak şekilde dökülmelidir. Yaprak adetinin yarısına geldiğimizde araya dövülmüş ceviz serpilmelidir. Ardından kalan yapraklarda da aynı işlem yapılmalıdır.
2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine nar ile süsleyerek servis edilebilir.
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'in son bölümünde ördek pastilla tarifi yapıldı. Ördekten yapılan bu sıradışı tarifi ise izleyiciler araştırmaya başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
MasterChef'in yeni sezonunda Mersin'in nefis lezzeti tantuni yapılıyor. Türk sokak lezzetlerinin başında gelen tantuni kuzu etiyle yapılabildiği gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Peki, Evde tantuni nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde... -
Özellikle Anadolu'da düğünlerde ve özel günlerde yapılan Zerde lezzeti ve kıvamıyla gönüllerde taht kuruyor. MasterChef'in son bölümünde yapılan Zerde yeniden gündem oldu. Zerde malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Enfes Zerde tarifi haberimizde...