19 Haziran 2024 | Çarşamba

Yürek savaşçıları

A Mıllı Takımımız için grupta kağıt üzerinde en kolay maç gibi görünen Gürcistan karşılaşmasının tam tersine çok zor geçeceğini her fırsatta dile getirdik. Evet maça çok iyi başladık. Topu hızlı çevirdik, hızlı paslaştık, ayağa oynadık. Kaan Ayhan'ın direkten dönen bazukası, golümüzün de habercisi oldu. Gürcistan takımı üzerinde kurduğumuz büyük baskı golümüzü getirdi. Mert Müldür, EURO 2024'te şu ana kadar oynanan karşılaşmalar içindeki en güzel golü attı. Gerçekten muazzam bir goldü. Kenan ile bulduğumuz ikinci gol, ofsayta takıldı. Sonrasında Gürcistan çok adamla ileri çıkmaya başladı.

Napoli'yi şampiyon yapan Kvaratskhelia, sol kanattan adeta bir hızlı tren gibi kalemize yüklendi. Gürcüler, orta sahamızı hiçbir engel ile karşılaşmadan çok çabuk geçmeye başladı. Orta sahada oyundan düştü. Gürcistan'ın üst üste atakları, skorun 1-1'e gelmesine neden oldu. Mikautadze skora dengeyi getirdi. Yediğimiz bu golde kalecimiz Mert Günok'un da hatası vardı. Kapattığı köşeden golü yedi. Gürcistan golü bulduktan sonra Mikautadze ile net bir pozisyonu kaçırdı. Mikautadze, geçen sezon Metz formasıyla 14 gol attı. Adeta zehir gibi bir golcü. İlk yarıda üçüncü bölgede çok fazla pas yaptık; daha fazla şut atmalıydık.

Montella, maça neden forvetsiz çıktı anlamakta güçlük çektim. Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan Gürcistan karşısında hem de. Kenan Yıldız, Juventus'ta forvet arkası oynuyor. Barış Alper Yılmaz, sağ kanat oyuncusu. Arda Güler 10 numara. İlk yarıda forvet pozisyonunda oynayan Barış Alper, ikinci yarıda sağ kanada geçti. Arda Güler 10 numara pozisyonuna geçti. Aslında oyun başlangıcı da bu şekilde olmalıydı.

Maçın başında bizim yaptığımız iyi şeylere ikinci yarıda Gürcistan yapmaya başladı. Çok hızlı ataklar geliştirdiler. Özellikle KvaratskheliaMikautadze ikilisi, kalemizi çok zorladı. İkinci yarının başında iki net pozisyona girdiler. Abdülkerim ve Samet birlikte iyi iş çıkardı bu iki tehlikeli pozisyonda. Gürcistan'ın hızını kestikten sonra Hakan Çalhanoğlu devreye girdi ve oyundan düşen takımımızı ayağa kaldırdı. Hakan'ın etkili bir serbest vuruşunu da Mamardashvili iyi kurtardı.

'Altın Çocuk' Arda Güler ne zaman sahneye çıkacak diye bekliyorduk. Gürcistan'ı çözmekte zorlanıyorduk. Elimizdeki olasılıklar bitmeye başlamıştı ki… Arda Güler sahneye çıktı. Tek kelimeyle muhteşem bir gol attı Arda Güler. Biz bu tür golleri Hagi'den sonra pek göremiyorduk. Arda Güler, Gürcistan kalesine bir füze gönderdi. Bir anda tüm dünya kırmızı-beyaz oldu. İyi oynadık. Çok güzel iki gol attık. Haklı bir galibiyet aldık. Bizim Çocuklar, Almanya'da EURO 2024'e zaferle başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor