23 Eylül 2024 | Pazartesi

Hakemlerin şansı

Beşiktaş Van Bronckhorst ile tam bir sistem takımı oldu. Sisteme uymayan sistem dışında kalır felsefesi ile geleceği planlayan teknik adam, rakiple didişmeden disiplinli oyun kurgusuyla, makine düzeniyle pozitif futbol oynatıyor. Hakemle kimse oynamıyor. Eyüpspor rakibi oynatmamak için değil futbol oynamak için gelmiş. Ahmed Kutucu ve Thiam ile etkili pozisyonlar buldular. Maçın hakemi Zorbay Küçük uzun süredir kendi isteğiyle büyük takım maçına çıkmadığı için bu maçın temposuna uyumda sıkıntı yaşadı. Koşmadan maç yönetemezsiniz. Dinamik enerjik ve dikkatli hakemlik yaparsanız başarıyı yakalarsınız.


5'te Rafa Silva'ya yapılan faulde önce avantaja bıraktı ki doğru pası alan diğer Beşiktaşlı oyuncu şut attı ancak Rafa Silva'ya yapılan kontrolsüz harekete oyun durduğunda sarı göstermeliydi. Bu durum futbolu ve avantajın nasıl uygulanacağını bilmemektir. 15. dakikada hakem oyunun içinde kaldı ve top çarptı. 23 ile 24 arasında Caner iki kez tek elle taç attı ama hakem devam dedi. Bir FIFA hakemine bunlar yakışmadı. 25'te 1 numaralı yardımcı çıkmayan topa taç verdi, adeta şaka gibi bir karardı. Yine 45+3'te kornere aut verildi. Diğer yardımcı da taç hatası yapınca devre arası büyük tepki aldılar. Çok uyumsuz bir trio vardı sahada. Maçın en önemli kararı 59'da kaleci Mert ile Thiam mücadelesinde geldi. Hakem penaltı beklentisi ile aldatmadan dolayı Thiam'a sarı verdi. Hakemin bu kararı hatalıydı. Çünkü Mert yatarak ve kayarak çıktı, temas etmemek için küçülmeye çalıştı ancak topa temas edemedi ve Thiam'a temas etti. Bu bir dikkatsiz hareket ve penaltı olmalıydı. VAR müdahalesi doğruydu VAR'dan doğru penaltı kararı geldi. Thiam'a gösterilen sarı iptal edildi. Maçın 90. dakikasında Beşiktaş lehine penaltı kararı sahada verilmeliydi. Semih'e Tayfur un hareketi net penaltıydı. Zorbay Küçük yine tespit edemedi. Burada VAR müdahalesi doğruydu ve penaltı kararı geldi. Özellikle ikinci yarı hakem dağıldı. Fauller, kartlar kabul görmedi. Bir türlü maçın yönetim balansını oturtamadı. Zorbay Küçük ve ekibi maçta formsuz, uyumsuz, kabul görmeyen ve de kötü performans sergilediler. Maçın skoru hakemlerin şansı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor