09 Şubat 2011 | Çarşamba

Bir dev uyanıyor

Neill, Taksim Meydanı'nı tek başına kontrol eden bir trafik polisi hüneriyle, Galatasaray'ın bir türlü rayına girmeyen pas trafiğini yoluna koyunca... Bir yandan Kazım, diğer yandan Stancu ile kanat organizasyonları yapılmaya başlayınca... Buna bir de muhteşem stadın itici gücü eklenince ortaya Hagi'nin bile beklemediği bir futbol çıktı.
Şenol Güneş diyor ya, "Lig bizim için yeni başlıyor"... Galatasaray için de yeni başladı ama 15 puanlık "küçük" bir farkla!...
Geçen hafta da yazmıştık, "Galatasaray için güzel günler yakın" diye. O güzel günler, yarından da yakın çıktı. Bundan sonra da üzerine koyarak gider çünkü takım kurgusu doğru yapılmaya, formayı da daha yetenekli olanlar, hak edenler giymeye başladı. Baros ve Arda'nın tam randımanla katılımı ile Galatasaray, hassas dengelere oturan zirve yarışının belki baş aktörü değil ama belirleyicisi olacaktır.
Bu arada Galatasaray seyircisine de küçük bir tavsiye; lütfen maçı izleyin. En üst sıradaki koltukta oturan taraftarın bile sahanın içine hükmedebildiği bir statta, oyundan bağımsız tezahüratlar hakemi ve rakibi baskı altına almaz ve taraftarın kendini eğlendirmesinden başka bir işe yaramaz.
Stat değişti, takım değişti, değişim sırası taraftarın tezahürat anlayışına geldi...

Erzurum'a Kış Sporları Fakültesi

Son sözümüz de Erzurum'daki Üniversite Kış Oyunları'na. Türkiye'nin, alışık olmadığı bir kültüre ev sahipliği yaptığını dikkat alırsak 10 üzerinden 8'lik bir organizasyondu. Kırık notlar da internet bağlantısındaki problemler, oyunların sadece kapanışına geldiği için ıslıklanan Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve ulaşım işlerini Erzurum'u tanımayan Antalyalı bir firmaya veren Oyunlar Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz'dan...
52 ülkeden 25'inin madalya aldığı bir organizasyonda bizim güç bela bir gümüş kazanmamız ise kış sporlarında hâlâ emekleme döneminde olduğumuzun kanıtıydı.
Asıl sınav şimdi başlıyor. Benim önerim, Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde "Kış Sporları Fakültesi"nin oluşturulması ve Erzurum'un merkez üs haline getirilmesi.
Hatta yine Erzurum'da "Kış Sporları Lisesi" bile kurulabilir. Ancak böyle bir yapılanma ile o tesislerin bir anlamı olabilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor