TAVUK BEYTİ TARİFİ | Tavuk Beyti nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
Tavuk Beyti son zamanlarda en çok aranan tarifler arasında yerini aldı.. Hem yaz aylarında hem de diğer mevsimlerde tercih edilen bu nefis yemeğin tarifini, malzemelerini, yapılışını ve püf noktalarını''nı haberimizde derledik
- Magazin Haberleri
- 23 Ağustos 2024, 17:21:36
TAVUK BEYTİ TARİFİ | Tavuk beyti, lezzetli ve pratik bir seçenek olarak sofralarda kendine özel bir yer buluyor. Türk mutfağının sevilen tariflerinden biri olan tavuk beyti, hem kolay hazırlanışı hem de nefis tadıyla herkesin beğenisini kazanıyor. Tarifi merak edenler, arama motorlarında 'Tavuk beyti tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları'na göz atıyor. İşte detaylar...
TAVUK BEYTİ TARİFİ |
Malzemeleri:
📍500 gram kemiksiz tavuk but
📍4yemek kaşığı sıvı yağ
📍1adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
📍3 adet sivri biber (yemeklik doğranmış)
📍3 adet yufka
📍1 tatlı kaşığı pul biber
📍2 çay kaşığı tuz
📍1 çay kaşığı karabiber
Salçalı Sosu İçin:
📍2 yemek kaşığı salça
📍1 yemek kaşığı sıvı yağ
📍1 çay bardağı ılık su
📍1/4çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
📍1 kase sarımsaklı yoğurt
📍Tavaya önce yağı, daha sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
📍Biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
📍Tavukları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
📍Pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Kavurmaya devam edin. pişince ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
📍1 yufkayı açın ve ortadan ikiye bölün.
📍Kısa olan kenarına tavuklu harcı yayın.
📍İki ucundan da tutarak sıkı bir şekilde rulo yapın.
📍Bıçak yardımıyla eşit uzunluklarda olacak şekilde ruloyu kesin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
📍Yağladığınız kelepçeli kek kalıbı ya da tepsiye ruloları bitişik olacak şekilde dizin. 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında, yufkalar kızarana kadar 20 dakika fırında tutun.
📍Sos tenceresine önce yağı, ardından salçayı koyun. Salçanın kokusu çıkınca suyu ve tuzu ilave edin, kaynatın. 20 dakika pişen beytinin üzerine bu sostan gezdirin ve tekrar fırınlayın.
📍Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
📍 Salçalı sosu gezdirdikten sonra fırında çok uzun süre tutarsanız yufkalar yanabilir.
DİĞER HABERLER
-
MasterChef'te kırmızı ve mavi takım yarışmacıları en iyi yemeği yapmak için kıyasıya mücadele ediyor. Her hafta takım oyununu kaybeden takım kendi içerisinde dokunulmazlık oyunu oynuyor. Dokunulmazlığı kaybedenler arasından eleme adayı belirleniyor. İzleyiciler ise MasterChef dokunulmazlığı kim kazandı, eleme adayı kim oldu? sorusunun yanıtını merak ediyor. 21 Aralık 2024 tarihli yayına dair detayları sizler için derledik. -
20 Aralık TV yayın akışı listesi televizyon izleyicisi tarafından sorgulanıyor. Her gün güncellenen yayın akışı programları çeşitli programlara ev sahipli yapıyor. Televizyon karşısına geçmeden önce bugün TV'de ne var? diye soranlar için TRT1, atv, Kanal D, Show Tv, TV8, Star TV yayın akışı listesini sizler için derledik. -
Zuhal Topal'ın sunumuyla ekran gelen Yemekteyiz'de yarışma heyecanı sürüyor. Yeni haftanın dördüncü yarışmacısı Taner Bey oldu. Taner Bey hazırladığı menüyle yarışmacıların odak noktası oldu. İzleyiciler ise Zuhal Topal'la Yemekteyiz Taner kaç puan aldı? sorusunun yanıtının araştırmaya başladı. Yemekteyiz 19 Aralık puan tablosu haberimizde...