Bafra Nokulu tarifi
Samsun'un sevilen lezzeti nokul nasıl yapılır? Bafra Nokul tarifini ve yapılışını sizler için araştırdık. işte Bafra Nokul tarifi..
- Haberler Haberleri
- Giriş Tarihi: 20 Şubat 2025, 15:00

Nokul çok sevilen ve nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilen bir hamur işi. Bafra, Sinop, Isparta gibi birçok farklı yöreye mal edilen nokulun lezzeti tüm Türkiye'yi etkisi altına almış durumda. Aralarında ufak tefek farklılıklar olsa da bütün yörelerin nokulu aşağı yukarı aynı şekilde yapılıyor. İşte "Nokul nasıl yapılır?" diye merak edenler için nefis bir nokul tarifi…Bafra Nokulu Tarifi İçin Malzemeler
Bafra Nokulu İçin Malzemeler;
1 çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek paket margarin (tavada eritilecek)
2 yemek kaşığı yoğurt veya süt kaymağı
2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım)
1 yemek kaşığı toz maya
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı sıvı yağ (yufkayı yağlamak için)
Göz kararı kuru üzüm, toz şeker, dövülmüş ceviz veya fındık
Bafra Nokulu Tarifi Nasıl Yapılır?
Hepsini yoğurma kabında karıştırın.
İyice yoğur mayalanmasını beklemeden bezelerini iki, iki ayarlayın.
Bir yufkayı ince açıp, temiz bir yere kaldırın.
İkinci bezeyi açtığınız yufkaya göre açın ve üzerine iki, üç yemek kaşığı sıvı yağı serpiştirin.
İç harcından da iki avuç serpiştirin.
Ayırdığınız yufkayı da üzerine yayın ve yağ ile harçtan serpiştirin.
Yufkaları yuvarlayın, rulo yapın.
Parmaklarınızla ruloyu biraz sıkıştırın.
Üç parmak aralıklarla kesin.
Tepsiye dizin, yumurta sarısı sürüp fırına sürün.
Ara ara bakın kızarınca servis tabağına alın. Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Resmi Gazete 6 Mayıs 2025 tarihli 32892. sayısında yer alan kararlar kamuoyuna sunuldu. Günün ilk saatlerinde Resmi Gazete kararları, en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararların yer aldığı 6 Mayıs Salı 2025 tarihli Resmi Gazete kararları... -
Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 15 bin 342 sözleşmeli personel için tercih işlemleri devam ediyor. KPSS 2025/4 tercih kılavuzuna göre yapılan başvuruların ardından 7 bin 597'si hemşire, bin 786'sı ilk ve acil sağlık teknikeri, bin 280'i ebe ve 963'ü röntgen sağlık teknikeri alınacak. İşte tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabı... -
Damat paçası böreği, Kayseri'nin düğün sofralarının vazgeçilmezi, çıtır yufkalarla sarılı zengin iç harcı ve yoğurtlu sosu ile damatlara bereket getiren bir lezzet. Misafirperverliği ve cömertliği temsil eden damat paçası, aynı zamanda el açması yufka yapımıyla ev hanımlarının maharetini sergiler. İşte malzemeler, tarifi ve püf noktaları...