Avcı böreği tarifi | Avcı böreği malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan avcı böreği, avcıların çantalarında taşıdığı pratik ve besleyici yiyeceklerden esinlenerek hazırlandığı için bu ismi almıştır. Kıyma, baharat ve taze otlarla birleşen iç harcının çıtır çıtır hamurla buluşmasıyla oluşan lezzetli avcı böreği tarifini haberimizde derledik.
- Haberler Haberleri
- Giriş Tarihi: 25 Aralık 2024, 23:30
- Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2024, 23:30

Avcı böreği, sıcak olarak servis edilen ve yanında yoğurt, turşu gibi eşlikçilerle sunularak başlı başına ana yemek kategorisini dolduran bir geleneksel yemektir. İçindeki malzemelerin besleyiciliği ile hamur işini birleştirmesi sebebiyle sofralarda sıkça karşılaşılan avcı böreğinin tarifini ve yapılışını sizler için derledik.
AVCI BÖREĞİ TARİFİ
Avcı böreği malzemeleri:
İç Harcı için:
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Börek için:
3 adet yufka
1 çay bardağı su (yufkaları ıslatmak için)
1 çay bardağı sıvı yağ
Kızartma için:
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Avcı böreği yapılışı:
Bir tavada sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Baharatları, haşlanmış pirinci ve maydanozu ekleyip karıştırın. Harcı soğuması için bir kenara alın.
Bir yufkayı tezgaha serin, üzerine su ve sıvı yağ karışımını fırça ile sürün. Yufkayı ikiye katlayarak yarım daire oluşturun.
Yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve geniş kenarına kıymalı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın.
Hazırladığınız börekleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada sıvı yağı ısıtın, börekleri altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Sıcak olarak servis edin. Yanında yoğurt veya turşu ile sunum yapabilirsiniz.
Avcı böreği püf noktaları:
İç harcı hazırlarken fazla nemli olmamasına dikkat edin, aksi halde yufka ıslanabilir.
Böreklerin düzgün kızarması için yağın iyice ısındığından emin olun.
Daha hafif bir alternatif için börekleri fırında da pişirebilirsiniz; bu durumda üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180°C'de kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
DİĞER HABERLER
-
Milli Piyango çekilişleri Çılgın Sayısal Loto heyecanıyla devam ediyor. Milyonlarca vatandaş için haftanın pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri çekilen Sayısal Loto'da şanslı numaraları tutturan kişi, büyük ödülün sahibi oluyor. Şans oyunları sevenlerin arama motorlarında sorguladığı 13 Ağustos Çarşamba Çılgın Sayısal Loto sonuçları' konularını sizler için derledik. -
İstanbul'da baraj doluluk oranları, küresel ısınmanın etkileri devam ederken en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Megakente su sağlayan 10 barajda toplam su miktarı yüzde 60'ın altına düştü. İstanbul'da barajlardaki toplam su seviyesi son olarak yüzde 47,83 olarak ölçüldü. İşte 13 Ağustos Çarşamba 2025 İstanbul barajları doluluk oranları... -
A101 'aldın aldın' kataloğu ile fiyatları düşürdükçe düşürdü. Bu Perşembe Aldın Aldın kataloğunda cep telefonundan televizyona, bisikletten beyaz eşyaya, vantilatörden masaj aletine onlarca ürün en uygun fiyatlarla A101 müşterilerine sunuluyor. Binlerce ürün yelpazesiyle tüm ihtiyacınız A101 ile ayağınıza geliyor. İşte A101'in 14 Ağustostarihli aktüel indirimli ürünler kataloğu...