ANANAS YATAĞINDA TAVUK TARİFİ | Ananas yatağında tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları

Tropik tatların en sevilenlerinden olan ananas, girdiği tüm tatlara lezzet katarken farklı yemekleri deneyimlemek isteyenler için bu kez de tavuk ile buluşuyor. Ballı sosu ve ananasın lezzetiyle ananas yatağında tavuk yemeğini denemek isteyenler için 'Ananas yatağında tavuk nasıl yapılır?' sorusunun cevabını, ananas yatağında tavuk malzemeleri, yapılışı, püf noktalarını haberimizde derledik.

ANANAS YATAĞINDA TAVUK TARİFİ | Taze ve olgun bir ananas ile hazırlanan, geleneksel tatlardan uzak, farklı lezzetler denemeyi sevenler için ananas yatağında tavuk yemeği, son zamanların en sık araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Peki ananas yatağında tavuk nasıl yapılır? İşte ananas yatağında tavuk malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...

ANANAS YATAĞINDA TAVUK NASIL YAPILIR?

Ananas Yatağında Tavuk Malzemeleri

2 adet tavuk göğsü
1 adet büyük ananas
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
Taze kişniş veya maydanoz (servis için)

Ananas Yatağında Tavuk Yapılışı

Ananası ikiye bölün ve içini dikkatlice çıkarın. Çıkan ananas etini küçük küpler halinde doğrayın. Ananas kabuğunu servis tabağı olarak kullanmak için kenara alın.
Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve tavukları her iki tarafı da hafifçe kızarana kadar pişirin (yaklaşık 4-5 dakika). Tavukları tavadan alın ve dinlenmeye bırakın.
Aynı tavada, ezilmiş sarımsakları soteleyin. Bal, soya sosu ve kırmızı biberi ekleyin. 1-2 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından doğranmış ananasları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin.
Pişmiş tavukları tekrar tavaya ekleyin ve sosla iyice karıştırın. 2-3 dakika daha pişirip tüm lezzetlerin bütünleşmesini sağlayın.
Tavukları hazırladığınız ananas kabuğuna yerleştirin. Üzerine taze kişniş veya maydanoz serpip sıcak servis edin.

Ananas Yatağında Tavuk Püf Noktaları

Sosun daha yoğun olmasını isterseniz pişirirken 1 çay kaşığı mısır nişastası ekleyebilirsiniz.
Aynı tavayı kullanarak hem tavuk hem de sosu pişirirseniz tüm tatlar daha iyi birleşir.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.