TARHANA ÇORBASI TARİFİ | Nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır, püf noktası nelerdir?

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan tarhana çorbasının tarifini merak edenler, tarifi haberimizde bulabilirler...

Türkiye'nin en sık tüketilen çorba türü olan tarhana, hem lezzetli oluşu hem de besin değeri açısından zengin olmasıyla biliniyor. Peki, tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

MALZEMELER

3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
5 su bardağı su ilave edilir.
Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.
15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.