YEŞİL MANTI TARİFİ | Yeşil mantı nasıl yapılır? Yeşil mantı malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
Yeşil mantı, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan mantıyı farklı bir sunumla sofralara taşıyor. Hamurundaki ıspanak ile hem rengini hem de tadını güzelleştirdiği mantıyı sofralarında farklı bir dokunuşla sunman isteyenler için yeşil mantı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik.
- Haberler Haberleri
- 04 Temmuz 2024, 11:55:11
YEŞİL MANTI TARİFİ | Dünyanın en leziz lezzetlerinden biri olarak kabul edilen, Türk mutfağının vazgeçilmez tadı mantı, üzerinde sarımsaklı yoğurdu ve sosuyla büyük küçük herkesin damak zevkine hitap ediyor. Mantıya sofralarında bambaşka bir sunumla sunmak isteyenler için ise yeşil mantı, hem besin değeri hem de görünüşü açısından en güzel alternatifler arasında yer alıyor. Peki yeşil mantı nasıl yapılır? İşte yeşil mantı malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...
YEŞİL MANTI NASIL YAPILIR?
Yeşil mantı malzemeleri
Hamur için:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
İç harç için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için:
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Nane
Yeşil mantı yapılışı
- Ispanakları yıkayıp haşlayın ve blenderda püre haline getirin.
- Unu bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın.
- Ortasına ıspanak püresini, yumurtayı ve tuzu ekleyin.
- Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru streç filme sararak 20-30 dakika dinlendirin.
- Kıymayı bir kaba alın.
- Üzerine rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.
- Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zeminde ince olacak şekilde açın.
- Küçük kareler kesin.
- Karelerin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun.
- Mantıları bohça şeklinde kapatın ve un serpilmiş bir tepsiye dizin.
- Büyük bir tencerede su kaynatın ve tuz ekleyin.
- Mantıları kaynar suya atın ve pişene kadar kaynatın. Mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir.
- Pişen mantıları süzgeçle alın ve servis tabağına koyun.
- Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve mantıların üzerine dökün.
- Tereyağını eritip kırmızı toz biber ve nane ekleyin. Bu karışımı da yoğurdun üzerine gezdirin.
DİĞER HABERLER
-
Bedelli askerlik tutarı belli oldu. 2025 yılında bedelli askerlik yapacak yükümlülerin ödeyeceği ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenen bedelli askerlik tutarı, Hazine ve Maliye Bakanlığınca 243.013,44 TL oldu. Detaylar haberimizde... -
Memurlardan 2025 yılında tahsil edilecek yemek bedelleri, Resmi Gazete yayımlandı. 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği'ne göre, memurlardan günlük 10,25 ile 41,80 lira ve sözleşmeli personelden günlük 12,47 ile 49,97 lira arasında tahsil edilecek. -
Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği gece olarak kabul edilir. Yüce Allah katında mucizevi bir geceyi simgeleyen bu önemli gün, Hicri takvime göre her yıl Recep ayının 27. gecesinde eda edilir. 2025 yılında Miraç Kandili tarihi merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...