BAKLAVA NASIL SAKLANIR? | Baklava Ramazan ve Kurban Bayramlarının vazgeçilmez ikram tatlısı. Bu yıl Kurban Bayramı'nın gelişiyle birlikte baklava ile ilgili kafalardaki soru işaretlerini araştırmaya başlayan vatandaşlar Baklava buzdolabına konur mu? Baklava nerede muhafaza edilir? sorguları yapıyor. Baklavayı en iyi saklama koşulları ile ilgili bilgiler haberimizde...
BAKLAVA BUZDOLABINA KONUR MU?
Baklavayı oda sıcaklığında 5 gün boyunca tazeliğini koruyarak saklamak için, kuru ve güneşten uzak bir yer seçmelisiniz. Bu şekilde, çıtır dokusunu ve lezzetini kaybetmeden rahatlıkla tüketebilirsiniz. Buzdolabında saklamaktan kaçınmalısınız çünkü şerbetli baklava orada fazla şekerlenir ve özgün tadını kaybeder.
Şerbet oranı normalden düşük olan baklavayı, 2-3 gün boyunca buzdolabında saklayabilir ve sonra tüketebilirsiniz. Ancak, tüm saklama yöntemlerini uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, baklavanın tamamen kapalı bir şekilde saklanmasıdır. Kutusunu sıkıca kapatmalısınız çünkü hava ile teması tazeliğini kaybetmesine neden olabilir.