BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ | Boşnak böreği nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Bosna'ya ait geleneksel bir börek türü olan ve içinde çeşitli malzemelerin bulunduğu Boşnak böreği, Türk sofralarında da sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Kat kat yufkasının arasındaki iç harcı ve şekliyle hem göze em mideye hitap eden Boşnak böreğinin tarifi merak ediliyor. Peki Boşnak böreği nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarıyla Boşnak böreği tarifi...

BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ | Lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık veya ana yemek olarak tüketilebilen Boşnak böreği, görünüşü ve tadıyla Türk sofralarında sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Kat kat yufka veya hamurun açılması, arasına malzeme konulması ve katmanlar halinde sarılması şeklinde yapılan bu böreği evinde denemek isteyenler için Boşnak böreği malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik.

BOŞNAK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Boşnak böreği malzemeleri

  • 1 + 1\4 su bardağı su
  • 4 su bardağı un (yaklaşık)
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ispanaklı börek harcı (ıspanakla, soğanı hafif kavurun. Ocaktan aldıktan sonra damak zevkinize göre biraz peynir ekleyebilirsiniz)

Üzerine sürmek için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Boşnak böreği yapılışı

  • lık suya elenmiş un ve tuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın ve pürüzsüz olana kadar yoğurup yarım saat kadar dinlendirin.
  • Hamuru 4 veya 5 parçaya bölerek yuvarlayın ve yine yarım saat kadar dinlendirin.
  • Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açarak (açarken merdaneyi içten dışa doğru kullanın) katı-sıvı yağ karışımı ile her yerini yağlayın.
  • Kenarlardan çekerek (eşit şekilde) hamuru inceltmeye başlayın. Açtıkça yağı çekeceğinden, ara sıra hamuru yağlayın.
  • Hamuru inceltip büyüttükten sonra, kenarlarına börek harcından yayın.
  • Hamuru yine çekerek harcın üzerine kapatıp rulo yapmaya başlayın.
  • Tekrar çekerek ve ara sıra yağlayarak hamuru inceltip ortaya doğru rulo yapmaya devam edin.
  • Artık çekilmeyecek kadar hamur inceldiğinde, ortadan kesik atık büyük simit halkası gibi olan hamuru hafif çekerek uzatıp, yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine ortadan başlayarak spiral seklinde yerleştirin.
  • Tüm bezeleri yanı şekilde açtıktan sonra hamurun üstüne tereyağı yoğurt karışımı şurup önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Boşnak böreği püf noktaları

  • Hamuru yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız.
  • Hamuru açarken olabildiğince ince açmaya özen göstermelisiniz.

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.