PİDELİ KÖFTE TARİFİ | Pideli köfte nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan pideli köfte, son zamanlarda popüler tarifler listesinin ilk sıralarında kendine yer buldu. İskenderin köfteli versiyonu olarak bilinen, üzerindeki domates sosu ve altına döşenen pidesi ile yiyenlerin damağını çatlatan pideli köfte tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Haberler Haberleri
- 08 Mayıs 2024, 23:30:27, Güncelleme: 08 Mayıs 2024, 23:30:27
PİDELİ KÖFTE TARİFİ | Türk mutfağının zengin ve çeşitli tatlarından bir tanesi olan pideli köfte, son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Kökeniyle ilgili kesin bir bilgi olmayan ve Türkiye'nin dört bir köşesinde sevilerek tüketilen pideli köfteyi evinde, kendi mutfağında denemek isteyenler arama motorlarında 'Pideli köfte nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte pideli köfte tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Pideli köfte malzemeleri
Köftesi için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 çorba kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi de kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tırnak pidesi için:
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) salça
- 1,5 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) eritilmiş tereyağı
Servis için:
- 4 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 4 yemek kaşığı yoğurt
Pideli köfte yapılışı
- İlk önce tırnak pidesini yapalım. Ilık suya maya ve şekeri ilave edip kabarana kadar bekleyelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru bir saat beklettikten sonra 2 büyük, 2 küçük bezeye ayırıyoruz. Elimizle hamuru açıp tepsiye koyuyoruz. Pidelerin üzerine elimizle su sürüyoruz ve parmaklarınızla bastırarak şekil veriyoruz.
- Önceden ısınmış 230 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Ben biraz kıtır olarak çıkartıyorum. Daha güzel oluyor. Yumuşak isterseniz ona göre ayarlayın.
- Köfte malzemelerini bir kaba alıp yoğuruyoruz ve şekillendiriyoruz. Salçayı, sıvı yağda kavurup üzerine su ilave edip açıyoruz ve biraz kaynatıyoruz. Tost makinesinde biber ve domatesleri közlüyoruz.
- Tabaklara yaptığımız pideleri küp küp doğruyoruz ve sıcak olan salçalı sosla ıslatıyoruz. Közlediğimiz biber ve domatesleri de servis tabağına alıyoruz.
- Köfteleri pişirip servis tabaklarına pay ediyoruz. Tabaklara biber yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz ve tereyağını kızdırıp tabakların her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
DİĞER HABERLER
-
İstanbul'da baraj doluluk oranları, küresel ısınmanın etkileri devam ederken en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Megakente su sağlayan 10 barajda toplam su miktarı yüzde 40'ın üzerine yükseldi. İstanbul kış yağışlarının başlamasıyla birlikte barajlardaki toplam su seviyesi son olarak yüzde 41,43 olarak ölçüldü. İşte 6 Ocak Pazartesi 2025 İstanbul barajları doluluk oranları... -
Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl dini günler ve haftalar takvimini güncelliyor. Müslümanlar için oldukça önemli olan üç aylar ise 2025 yılı için araştırılmaya başladı. Üç aylar ne zaman başlayacak? Recep, Şaban, Ramazan ayı hangi tarihte? sorularının yanıtlarını ve güncel bilgileri sizler için derledik. -
2025 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/1) için başvurular 3 Ocak'ta başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan 2025 YÖKDİL başvuru kılavuzunda, adaylara sınavla ilgili kapsamlı bilgiler sunuldu. Başvurular, duyurulan tarihler arasında kabul edilecek. Peki, ÖSYM YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır, son tarih ne?