PİDELİ KÖFTE TARİFİ | Pideli köfte nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan pideli köfte, son zamanlarda popüler tarifler listesinin ilk sıralarında kendine yer buldu. İskenderin köfteli versiyonu olarak bilinen, üzerindeki domates sosu ve altına döşenen pidesi ile yiyenlerin damağını çatlatan pideli köfte tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Haberler Haberleri
- 08 Mayıs 2024, 23:30:27, Güncelleme: 08 Mayıs 2024, 23:30:27
PİDELİ KÖFTE TARİFİ | Türk mutfağının zengin ve çeşitli tatlarından bir tanesi olan pideli köfte, son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Kökeniyle ilgili kesin bir bilgi olmayan ve Türkiye'nin dört bir köşesinde sevilerek tüketilen pideli köfteyi evinde, kendi mutfağında denemek isteyenler arama motorlarında 'Pideli köfte nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte pideli köfte tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Pideli köfte malzemeleri
Köftesi için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 çorba kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi de kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tırnak pidesi için:
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) salça
- 1,5 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) eritilmiş tereyağı
Servis için:
- 4 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 4 yemek kaşığı yoğurt
Pideli köfte yapılışı
- İlk önce tırnak pidesini yapalım. Ilık suya maya ve şekeri ilave edip kabarana kadar bekleyelim. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru bir saat beklettikten sonra 2 büyük, 2 küçük bezeye ayırıyoruz. Elimizle hamuru açıp tepsiye koyuyoruz. Pidelerin üzerine elimizle su sürüyoruz ve parmaklarınızla bastırarak şekil veriyoruz.
- Önceden ısınmış 230 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Ben biraz kıtır olarak çıkartıyorum. Daha güzel oluyor. Yumuşak isterseniz ona göre ayarlayın.
- Köfte malzemelerini bir kaba alıp yoğuruyoruz ve şekillendiriyoruz. Salçayı, sıvı yağda kavurup üzerine su ilave edip açıyoruz ve biraz kaynatıyoruz. Tost makinesinde biber ve domatesleri közlüyoruz.
- Tabaklara yaptığımız pideleri küp küp doğruyoruz ve sıcak olan salçalı sosla ıslatıyoruz. Közlediğimiz biber ve domatesleri de servis tabağına alıyoruz.
- Köfteleri pişirip servis tabaklarına pay ediyoruz. Tabaklara biber yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz ve tereyağını kızdırıp tabakların her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
DİĞER HABERLER
-
Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih yapan adayların beklediği an geldi. Atama bekleyen on binlerce öğretmen için tercih sonuçlarının Öğretmenler Günü'nden önce duyurulacağı belirtilirken arama motorlarında '20 bin öğretmen atama tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?' sorgulamaları yapılıyor. Detaylar haberimizde... -
Milli maç heyecanı TV8de! - 22 Şubat 1999 tarihinde MNG Medya Grubu bünyesinde yayına başlayan TV8, geniş izleyici kitlesi ile Türkiye'nin en sevilen televizyon kanalları arasındaki yerini koruyor. Eğlence, yarışma programları, diziler ve spor yayınları ile seyircileri ekran başına kilitleyen TV 8'i canlı izlemek isteyenler için şifresiz TV 8 canlı izleme linki haberimizde... -
Resmi Gazete 23 Kasım 2024 tarihli 32731. sayısında yer alan kararlar kamuoyuna sunuldu. Günün ilk saatlerinde Resmi Gazete kararları, en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararların yer aldığı 23 Kasım Cumartesi 2024 tarihli Resmi Gazete kararları...