KIYMALI KADAYIF TARİFİ | Kıymalı kadayıf nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
Geleneksel bir Türk yemeği olan ve tatlı olarak tüketilerek gönüllere taht kuran kadayıfı kıyma ile buluşturarak yemek olarak da damak çatlatan kıymalı kadayıf, son zamanların en sık araştırılan tarifleri listesinde yerini aldı. Peki kıymalı kadayıf nasıl yapılır? İşte kıymalı kadayıf tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Haberler Haberleri
- 15 Nisan 2024, 23:30:29, Güncelleme: 15 Nisan 2024, 23:30:29
KIYMALI KADAYIF TARİFİ | Kıyma, soğan, baharatlar ve bazen de fındık veya ceviz içeren bir harcın kadayıf hamuruyla sarılıp kızartılmasıyla hazırlanan bu yemek, kadayıfın tatlısı kadar bilindik olmasa da damak çatlatan lezzetiyle tatlının yerini aratmıyor. Genellikle özel günlerde veya davetlerde sunulan lezzetli bir yemek olan kıymalı kadayıfın tarifini sizler için derledik.
KIYMALI KADAYIF NASIL YAPILIR?
Kıymalı Kadayıf Malzemeleri:
- 250 gram ince kadayıf
- 250 gram kıyma (dana veya kuzu)
- 1 büyük boy soğan, ince doğranmış
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber
- İsteğe bağlı olarak çam fıstığı veya doğranmış ceviz
Kıymalı Kadayıf Yapılışı:
- İnce kadayıfı tel tel ayırın ve geniş bir tepsiye yayın. Üzerini kapatarak kadayıfların havalandırılmasını sağlayın.
- Bir tavada tereyağı veya sıvı yağını eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin. Kıyma kahverengileşene kadar pişirin, ara sıra karıştırarak kavurun.
- Pişen kıymaya tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Çam fıstığı veya doğranmış ceviz de ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız kıymalı harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kadayıfın bir kısmını elinizle alıp açın ve içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun. Kadayıfı sararak rulo şeklinde sarın ve diğer kısmı da aynı şekilde yapın.
- Sarılan kadayıfları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıcak su serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişen kıymalı kadayıfları fırından alın ve servis yapmadan önce biraz dinlendirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
DİĞER HABERLER
-
Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği gece olarak kabul edilir. Yüce Allah katında mucizevi bir geceyi simgeleyen bu önemli gün, Hicri takvime göre her yıl Recep ayının 27. gecesinde eda edilir. 2025 yılında Miraç Kandili tarihi merak konusu oldu. Detaylar haberimizde... -
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her hafta Cuma günleri belirlenerek camilerde okutulan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu belli oldu. İslam dininde Cuma namazı öncesi cemaate hitap edilen kısa bir vaaz niteliğindeki Cuma hutbesini merak edenler, '10 Ocak Cuma hutbesi, konusu, PDF İNDİR' sorgulamaları yapıyor. İşte 10 Ocak 2025 Cuma hutbesi detayları... -
Milli Piyango İdaresi'nce salı, perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 kez gerçekleştirdiği Süper Loto heyecanı devam ediyor. Şans oyunlarını takip eden vatandaşlar, "9 Ocak Perşembe Süper Loto çekiliş sonuçları' aramaları yapıyor. İşte Süper Loto sonuçları 9 Ocak Perşembe şanslı numaraları...