TAVUKLU PİDE DOLMASI TARİFİ | Tavuklu pide dolması nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
Geleneksel Türk yemekleri arasında yer alan, baharatlarla harmanlanan sebzeli tavuğu pide içine doldurarak hazırlanan tavuklu pide dolması, son zamanların en popüler lezzetleri arasında yer alıyor. Lezzetli ve doyurucu bir yemek isteyenlerin sıklıkla tercih tavuklu pide dolmasını evinde deneyecek kişiler, arama motorlarında Tavuklu pide dolması tarifini araştırıyor. Peki tavuklu pide dolması nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...
- Haberler Haberleri
- 20 Mart 2024, 23:30:24, Güncelleme: 20 Mart 2024, 23:30:24
TAVUKLU PİDE DOLMASI TARİFİ | Pide hamurunun tavuk eti, soğan, biber, domates ve baharatlar gibi malzemelerle doldurularak fırında piştiği bu lezzetli ve doyurucu yemek, son zamanlarda en çok tercih edilen tarifleri listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Peki Tavuklu pide dolması nasıl yapılır? İşte deneyecekler için malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...
TAVUKLU PİDE DOLMASI NASIL YAPILIR?
Tavuklu Pide Dolması Malzemeleri:
- 500 gram tavuk göğsü, küp küp doğranmış
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 1 büyük domates, doğranmış
- 1 yeşil biber, doğranmış
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı olarak diğer baharatlar)
- Yarım demet maydanoz, doğranmış
- 2 adet pide (ister hazır alınmış olsun, ister evde yapılmış)
Tavuklu Pide Dolması Yapılışı:
- Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşince tavuk göğsü parçalarını ekleyin ve tavuklar iyice pişene kadar kavurun.
- Pişen tavuklara doğranmış domates ve yeşil biberi ekleyin, birkaç dakika daha pişirin.
- Baharatları ekleyerek tuzu ve karabiberi tadınıza göre ayarlayın. İsteğe bağlı olarak pul biber veya kimyon gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.
- Son olarak doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
- Fırını 200 dereceye ısıtın.
- Pideleri yarım açarak içine hazırladığınız tavuklu harçtan paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış fırında pideleri üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Fırından çıkan sıcak tavuklu pideleri dilimleyerek servis yapın.
DİĞER HABERLER
-
Memurlardan 2025 yılında tahsil edilecek yemek bedelleri, Resmi Gazete yayımlandı. 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği'ne göre, memurlardan günlük 10,25 ile 41,80 lira ve sözleşmeli personelden günlük 12,47 ile 49,97 lira arasında tahsil edilecek. -
Bedelli askerlik tutarı belli oldu. 2025 yılında bedelli askerlik yapacak yükümlülerin ödeyeceği ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenen bedelli askerlik tutarı, Hazine ve Maliye Bakanlığınca 243.013,44 TL oldu. Detaylar haberimizde... -
Son dakika spor haberleri...Eski futbolcu ve teknik direktör Emre Belözoğlu, geçirdiği trafik kazası sonrası son durumunu paylaştı.