SOĞAN DOLMASI TARİFİ | Soğan Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan soğan dolması, son zamanlarda en sık araştırılan lezzetler arasında yerini aldı. Doyurucu bir yemek olan ve zaman zaman ara sıcak olarak da servis edilen soğan dolmasını denemek isteyenler arama motorlarında 'Soğan dolması tarifi, soğan dolması nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. Detaylar haberimizde...
- Haberler Haberleri
- 13 Mart 2024, 23:30:25
SOĞAN DOLMASI TARİFİ | Geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerinden soğan dolması, biber, patlıcan, kabak dolmasından sıkılanlar için en lezzetli alternatifler arasında yer alıyor. Lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de iştah kabartan soğan dolmasını denemek isteyenler için 'Soğan Dolması tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını derledik. İşte detaylar...
SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR?
Soğan Dolması Malzemeleri:
- 8 adet büyük boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gram kıyma (isteğe bağlı, vejetaryen versiyon için kullanmayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kuru üzüm veya kuş üzümü
- 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 su bardağı su
- Limon dilimleri (servis için)
Soğan Dolması Yapılışı:
- Soğanların kabuklarını soyun ve uç kısımlarını kesin. Ardından her bir soğanı yarısına kadar oyarak iç kısmını boşaltın. Oyulan soğanları tuzlu suda bekletin.
- Pirinci yıkayıp süzün.
- Geniş bir kasede pirinci, kıymayı (varsa), kuru üzümü veya kuş üzümünü, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın.
- Hazırladığınız iç harcı oyduğunuz soğanların içine doldurun ve üzerlerini kapatın.
- Tencereye sıvı yağı alın ve salçaları ekleyip kavurun.
- Salçalı karışıma dolmaları yerleştirin. Üzerlerine 2 su bardağı suyu ekleyin.
- Kısık ateşte dolmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra servis tabağına alın ve yanında limon dilimleri ile servis yapın.
Soğan Dolması Püf Noktaları:
- Soğanları oyarken, onları daha kolay işlemek için uç kısımlarını kesip biraz suda bekletebilirsiniz. Ayrıca, oyduğunuz iç kısımları çıkarırken, bir bıçağın tersiyle bastırarak çıkarmak işinizi kolaylaştırabilir.
- Soğanları doldururken, kesik yaptığınız alt kısmını düz kesmeye çalışın. Böylece dolmalarınız tencereye daha stabil bir şekilde oturur ve pişerken dağılmaz.
- Dolmaları kısık ateşte pişirin. Böylece dolmaların altı yanmadan, yavaşça pişerler ve iç harçları dağılmaz.
DİĞER HABERLER
-
TRT'nin spor kanalı TRT Spor Yıldız, Türkiye'deki ve dünyadaki çeşitli spor dallarına odaklanarak geniş izleyici kitlesine hitap ediyor. Genç yeteneklere ve geleceğin spor yıldızlarına odaklanan içerikler sunan TRT Spor Yıldız'ın canlı yayınlarını HD kalitesiyle izlemek isteyenler için TRT Spor Yıldız yayın akışı, sevilen pogramları ve CANLI YAYINLAR'ını haberimizde derledik. -
Resmi Gazete 23 Kasım 2024 tarihli 32731. sayısında yer alan kararlar kamuoyuna sunuldu. Günün ilk saatlerinde Resmi Gazete kararları, en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararların yer aldığı 23 Kasım Cumartesi 2024 tarihli Resmi Gazete kararları... -
Milli maç heyecanı TV8de! - 22 Şubat 1999 tarihinde MNG Medya Grubu bünyesinde yayına başlayan TV8, geniş izleyici kitlesi ile Türkiye'nin en sevilen televizyon kanalları arasındaki yerini koruyor. Eğlence, yarışma programları, diziler ve spor yayınları ile seyircileri ekran başına kilitleyen TV 8'i canlı izlemek isteyenler için şifresiz TV 8 canlı izleme linki haberimizde...