23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarihçesi ve anlamı nedir? 23 Nisan'da ne oldu, neden bayram ilan edildi?
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının bu yıl 102. yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yurt genelinde coşkuyla kutlanmasıyla birlikte, birçok kişi '23 Nisan'da ne oldu, 23 Nisan'ın anlamı ve önemi nedir?' sorularının cevabını araştırmaya başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlamalar devam ederken; 23 Nisan'ın tarihçesine ve detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz...
- Haberler Haberleri
- 23 Nisan 2022, 23:31:17
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanmaya devam ederken; vatandaşlar bugünün önemini ve tarihçesini araştırmaya devam ediyor. İşte, 23 Nisan'ın ortaya çıkış hikayesi...
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NIN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR? | 23 NİSAN TARİHÇESİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile birlikte o günü Türk çocuklarına armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başlamıştır.
23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışından tam bir yıl sonra, 23 Nisan 1337 (23 Nisan 1921) yılında kabul edilerek; kanun 2 Mayıs 1337'de (2 Mayıs 1921) ise Ceridei Resmiye'de (Resmi Gazete) yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
İki maddeden oluşan kanunun birinci maddesinde, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk yevmi küşadı olan 23 Nisan günü milli bayramdır.", 2. maddesinde ise "Tarihi kabulünden muteber olan işbu kanunun icrasına Büyük Millet Meclisi memurdur." ifadesi yer almaktadır.
1979 yılında ilk defa 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşınılan bu milli bayramda, dünyanın bir çok ülkesinden çocuklar Türkiye'ye gelmeye başlamıştır ve artık bu bayram dünyanın dört bir yanında coşkuyla kutlanan bir Çocuk Bayramı olarak geleneselleşmiştir. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayram her yıl 23 Nisan'da kutlanmaya devam etmektedir.
Türkiye, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olarak tarihe geçerken; Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurt içinde ve yurtdışındaki temsilciliklerde, bütün kurumlarda ve okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğin kenetlenmiş ruhunu temsil etmektedir.
Her yıl çeşitli yerlerde, okullarda ve birçok kurumda etkinlikerle kutlanan ve çocuklara özel organizasyonların düzenlendiği bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir mirası olarak kabul edilmektedir.
DİĞER HABERLER
-
Tarım Kredi Kooperatif Marketleri hafta sonu indirimli kataloğunu yayımladı. Yüzlerce yerli üründe sunduğu kaliteyi en uygun fiyatlarla raflara dizen Tarım Kredi'de bu hafta sonu da yok yok! İşte Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nin 10 - 12 Ocak aktüel ürünler kataloğu... -
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler, final sınavları için geri sayıma devam ediyor. AÖF sınav takviminin açıklanmasıyla sınav tarihleri belli olurken sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Anadolu Üniversitesi'nin bir duyuru ile sınav yerlerini erişime açması beklenirken detayları haberimizde derledik. -
Birçok hastaya uygulanabilen ve özellikle Kovid-19 zamanında kavram olarak hayatımızda büyük yere sahip olan 'entübe' kişinin solunum güçlüğü çektiği durumlarda gereklidir. Solunum yolunun açık tutulması ve hastaya solunum desteği sağlama amacı taşıyan entübasyon ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki Entübe ne demek, nedir? Entübe edilen kişi iyileşir mi? Entübasyon hangi durumlarda yapılır?