İmam Bayıldı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Pişme süresi nedir? İşte lezzetli ve kolay zeytinyağlı İmam Bayıldı tarifi...
Masterchef Türkiye'nin yayınlanan son bölümünde mavi takım ile kırmızı takım zeytinyağlı yemekler üzerinde bir düello oynadı. Menüdeki yemeklerden biri de Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden İmam Bayıldı'ydı. İzleyiciler, internette İmam Bayıldı tarifini aratmaya başladı. Peki, patlıcanla yapılan ve sofraların vazgeçilmezi olan İmam Bayıldı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Pişme süresi nedir? İşte lezzetli ve kolay zeytinyağlı İmam Bayıldı tarifi...
- Genel Haberleri
- 27 Kasım 2020, 09:15:16
Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan İmam Bayıldı, büyük küçük herkesin severek yediği ve ana unsuru patlıcan olan bir yemektir. Türk mutfağı denince akla gelen ilk yemeklerden olan İmam Bayıldı, Masterchef Türkiye'nin yayınlanan son bölümünde yarışmacılar tarafından yapılması istendi. İzleyicilerin iştahını kabartan İmam Bayıldı tarifi ise internette sıkça aratılıyor. Peki, İmam Bayıldı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları...
İMAM BAYILDI MALZEMELERİ NELERDİR?
-8 orta boy patlıcan
-4 soğan
-12 diş sarımsak
-3 domates
-4 sivri biber
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber
-2 kesme şeker
-2 su bardağı sıcak su
Domates sos için
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-Yarım su bardağı rendelenmiş domates
-1 tatlı kaşığı domates salçası
Kızartmak için
-Ayçiçek yağı
Üzeri için
-Maydanoz yaprakları
İMAM BAYILDI NASIL YAPILIR? KOLAY İMAM BAYILDI TARİFİ
Öncelikle patlıcanların saplarını kesmeden, alacalı bir şekilde soyun. Acısını çıkarmak için de tuzlu suda bir müddet beklettikten sonra kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları piyazlık şekilde doğrayın. Sarımsakları da kabuğundan ayıklayın. Domateslerin de kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Ardından biberleri ortadan ikiye kesip içini temizleyip küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir çay bardağı zeytinyağını tavada ısıtıp içine soğanları ve tuzu ekleyip kavurun. İçine sarımsak, domates, biber, karabiber ve şeker ilave edip 10 dakikaya yakın pişirin. Diğer tarafta ayçiçek yağını ısıtıp içine patlıcanları atın. Kızaran patlıcanları kağıt havluya koyun. Ardından patlıcanları bir tencereye aralıklı şekilde yerleştirin. Ortasını kesip içine yaptığımız soğanlı iç harcı ekleyin. Tencerenin içine 2 su bardağı sıcak su ilave edip, bu suyu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ardından domates sosunu hazırlamak için ısıtılmış zeytinyağına, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Sosu servis tabağına alıp üzerine kızartılmış patlıcanları koyun. En üste ise kıyılmış maydanozları serpin. Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
MasterChef yarışmasını takip eden izleyiciler Tanya isminin anlamını araştırıyor. MasterChef Tanya'nın hayatı izleyiciler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kendine has şivesi ile dikkatleri üzerine çeken MasterChef Tanya'nın nereli olduğu çok merak edilmişti. Tanya yarışmaya Kıbrıs'tan katılıyor. Tanya isminin anlamı merak konusu. Peki MasterChef Tanya evli mi? -
Anavatanı Kızıldeniz olan ve son dönemlerde özellikle Doğu Akdeniz'de de görülen balon balığını tehlikeli kılan birçok unsur var. Eti zehirli olan balon balıkları öldürüyor mu? İşte merak edilen tüm detaylar... -
AXA Sigorta Efeler Ligi 19. hafta maçında Fenerbahçe Parolapara Erkek Voleybol Takımı, Galatasaray HDI Sigorta'yı konuk edecek. Maçın yayın saati ve kanalı sporseverler tarafından merak ediliyor ve arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Galatasaray HDI Sigorta - Fenerbahçe Parolapara maçı hangi kanalda? Saat kaçta?