Sıcaklarla baş edebilmek için: Ev yapımı limonata tarifi!
- Haberler Galerileri
- Giriş Tarihi: 16 Haziran 2019 Pazar , 16:03Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2019 Pazar , 16:06

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte sıcaklarda da bastırdı. Sıcak havalarda insanın içini serinletecek tarifler araştırılıyor. Sizler için derlediğimiz ev yapımı limonata tarifi ile keyifle güzel bir lezzet de tadabilirsiniz.
Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte sıcaklarda da bastırdı. Sıcak havalarda insanın içini serinletecek tarifler araştırılıyor. Sizler için derlediğimiz ev yapımı limonata tarifi ile keyifle güzel bir lezzet de tadabilirsiniz.

Hem doğal hem de faydalı olan limonata yapımı özellikle yaz aylarında sıkça tercih ediliyor. Pratik bir şekilde hazırlanan ev yapımı limonata tarifini uygulayarak sevdiklerinize güzel bir sunum yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 litre su
Yapılışı:
1 adet limon ile 1 adet portakal en az 1 gece önce buzlukta donduruyoruz. Ertesi gün limonata yapımına başlamadan en az 15 dakika önce portakal ve limonu buzluktan çıkarıyoruz.
Yalnızca bıçakla kesilebilecek yumuşaklığa gelene kadar çözünmesi yeterli. Portakal ve limon küp küp parçalara ayrılır.
Küp küp parçalara ayrılan portakal ve limon robota alınır. 1 su bardağı toz şeker üzerlerine eklenir. Püre haline gelene kadar yaklaşık 4-5 dakika robotta çekilir.
Büyük bir kaba 2 litre su alınır. 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve püre haline gelen karışım eklenir ve karıştırılır. 5 dakika bekledikten sonra temiz bir tülbent ya da elek yardımıyla limonatamız süzülür. Kalan parçalar da sıkılarak renginin limonataya aktarılması sağlanır. Afiyet olsun.
NOT: Limonatanın tadının sonradan acımaması için limonu eklerken çekirdeklerini mutlaka çıkartmalısınız. Damak zevkinize göre su ve şeker miktarını artırabilirsiniz.