Süper Lig'de geçen sezonu tarihinin en kötü performanslarından biriyle kapatan G.Saray, yeni sezon için keseyi açarken, ciddi bir mali yükümlülüğün altına girdi. Arda Turan'ı 12 milyon euro'ya Atletico Madrid'e satan Aslan, şimdiye kadar teknik direktör Fatih Terim ve 10 oyuncuyla yaptığı sözleşmelerde, 70.9 milyon euro (182 milyon TL) ödeme taahhüdünde bulundu. Üstelik bu rakama maç başı ücretleri dahil değil.
İşte futbolcular ve ödenecek paralar: Felipe Melo: Juventus'a bir yıllık kiralama bedeli 1.5 milyon euro. Melo'ya garanti ücret 3.3 milyon euro. Toplam maliyet: 4.8 milyon euro.
Selçuk'a 11.2 milyon euro
Fernando Muslera: Lazio'dan alınan Uruguaylı kaleci ile yıllık 2 milyon euro'dan 5 yıllık sözleşme imzalandı. Federatif hakları için Uruguay ekibi Montevideo'ya 3 yılda ödenecek 6 milyon 750 bin euro ile Muslera'nın maliyeti 16 milyon 750 bin euro'yu bulacak. Lazio'ya bedelsiz verilen Lorik Cana (Piyasa değeri 5 milyon euro) da cabası. Selçuk İnan: Yıllık 2 milyon euro'dan 5 yıllık sözleşme için 10 milyon euro alacak. Ayrıca 2 taksit halinde 1.2 milyon euro daha ödenecek. Toplam maliyet: 11.2 milyon euro Emmanuel Eboue: Arsenal'e 3.5 milyon euro bonservis bedeli verildi. Kendisine ilk iki yıl 2.5 milyon euro, sonraki iki yıl 2.2 milyon avro garanti ücret ödenecek. Toplam maliyet: 12.9 milyon euro. Tomas Ujfalusi: Yıllık 2.2 milyon euro'dan 2 yıllık anlaşma yapıldı. Atletico Madrid'e de 2 milyon euro bonservis ücreti ödendi. Toplam maliyet: 6.4 milyon euro. Johan Elmander: İsveçli golcü 3 yıllık imzaladı. Her sene 1.8 milyon euro alacak. Toplam maliyet: 5.4 milyon euro. Ceyhun Gülselam: Yıllık 1 milyon euro karşılığı 3 yıllık imza attı. Toplam maliyet: 3 milyon euro.Engin 1.9 milyon euro alacak
Engin Baytar: Trabzonspor'a 1.1 milyon euro bonservis parası ödendi. Kendisi yılda 400 bin euro'dan iki yılda 800 bin euro garanti ücret alacak. Toplam maliyet: 1.9 milyon euro. (Bu sezon 20 maçta forma giyerse 400 bin euro daha alacak) Gökhan Zan: Sözleşmesi 3 yıl uzatılan oyuncuya her yıl 700 bin euro garanti ücret verilecek. Toplam maliyet: 2.1 milyon euro. Okan Derici: Bu sezon transfer edilen en düşük maliyetli isim. Bonservis ücreti yok. Üç sene boyunca yılda 150 bin euro alacak. Toplam maliyet: 450 bin euro.Maç başına 30 bin euro!
Yeni transferlere ödenecek maç başı ücretler de şöyle... Melo: 30 bin euro. (Sezon sonunda 13 milyon euro ödenirse bonservisi de alınabilecek), Eboue: 10 bin euro, Ujfalusi: 15 bin euro, Elmander: 10 bin euro, Ceyhun: İlk yıl 5 bin, ikinci yıl 6 bin, üçüncü yıl 7 bin 500 euro, Engin: 15 bin euro, Gökhan Zan: 20 bin euro, Okan Derici: 8 bin euro aylık ücret.