Mancini korkak

Karabük maçındaki kadrosunu görünce ilk hükmümü verdim: Bu adam korkak... İsterse dahi olsun benim sözlüğümde 'korkak adamdan hayır gelmez'. Amrabat ve Bruma gibi kanat oyuncusunu kadroya almazken altıncı stoperi, Dany'yi de kenara koymuş! Mancini de yüreğin y'si olsaydı Ufuk'la maça başlardı

Galatasaray, Karabük karşısında Sneijder'in iki golüyle kazandı ama futbolu eleştirilmeye devam ediyor. Özellikle üç ön libero ile, kanatsız sahaya çıkması garip bulundu. Mancini'nin üçüncü maçı, size bir fikir verebildi mi; gelecek için ne düşünüyorsunuz?
"Bu Mancini'nin eline verilmiş bir takımdır. Adam yepyeni bir ülkede, üstelik İtalya'nın dışında bugüne kadar bir tek İngiltere'de çalışmış, dış ülke tecrübesi olmayan bir adam. Yepyeni bir ülke, yepyeni bir takım. Bu takımın eksiğini, gediğini görecek, ara transferde eksikleri ne kadar giderebilirse giderecek ondan sonra bizim Mancini'yi eleştirme hakkımız doğar" demiştim. Ama Karabük maçındaki kadrosunu görünce Mancini hakkındaki ilk hükmümü verdim: Bu adam korkak ve benim sözlüğümde korkak adamdan hayır gelmez. İsterse dâhi korkak olsun, korkak adam yaramaz. Oynadığın takım Karabük, sahaya çıkardığı takım ayıp, kenara koydukları daha da ayıp... Şöyle bir bakıyorsun: Sabri ile Hakan'ı koymuş iki beke, yabancı kontenjanını kullanmak için... Eboue ile Riera'yı oynatmıyor, mantıklı... Önde Ceyhun, Selçuk, Melo, Sneijder... İleride de iki forvet, Drogba ve Burak. Bu iki forveti oynatacak dört adam... Tekrar söylüyorum: Ceyhun, Melo, Selçuk, Sneijder... Sneijder oyunda yok! Gene yoktu. Benim tabelacı Türk medyam için gol atmak kahraman olmaya yetiyor! Peki Sneijder'i yere göğe koyamayan herkesle konuşuyorum şimdi: O iki gol anını kesiyorum, yani 90+3 dakikalık maçtan 30 saniyeyi kesiyorum, geri kalan bölümdeki Sneijder'e not versinler. Üstelik 10 kilometre de koşmuş! Ama sahte koşmuş... Orası atletizm sahası değil... Jogging yapar gibi 10 bin de koşarsın, 12 bin de koşarsın, 20 bin de koşarsın.
SAHTE KOŞULAR YAPTI
Hangi akını kesmiş, hangi akını başlatmış Sneijder? Hangi birebir mücadeleye girmiş? Bak; 'hangi birebir mücadeleyi kazanmış' demiyorum, hangi birebir mücadeleye girmiş? Böylesine sahte bir koşuyu 'Bak Sneijder'e koşmaz diyorlardı. Bir de koştu' diye bana istatistik veriyor utanmadan!.. Utanmadan bir meslektaşım bunu yapabiliyor. Çünkü ben gerizekalıyım maçı seyretmedim, ona bakıp 'Vay Sneijder 10 bin metre koşmuş! Aferin Sneijder'e' diyeceğimi zannediyor. Mancini'nin, Drogba ile Sneijder'i oynatmasının iki sebebi var: 1- Bunlar Ünal Aysal'ın çilekleri... Fatih Terimile aralarındaki en büyük anlaşmazlıktı. Mancini, Ünal Aysal'a biat ettiğini göstermek için bu ikisini oynatacak. Ama neticede bu Mancini, geri zekalı değil. Bu ikisinin de gol pozisyonları dışında Galatasaray'ı 9 kişi oynatacaklarını biliyor. Savunmasını güçlü tutmak zorunda... Onun için Ceyhun'u koyuyor, Engin'i değil. İşin nedeni bu... 'Drogba ile Sneijder oyuna fazla katılmaz, iki tane yetmez, ben üç tane ön libero ile oynayayım. Dört tane savunma adamım var, onun önüne iki ön libero yetmez, bir tane daha ön libero ekleyeyim!' Korkunun birincisi bu... Burak ile Drogba'yı çift santrfor oynatırken kenara bir tane adam koymamış!.. Daha önce tek kanatla oynuyordu Galatasaray, bu defa hiç kanat yoktu! Ortaya kilitlenmiş. Karabük'ün hocası da gerizekalı değil, Galatasaray'ın nereden geleceğini benim kadar biliyor. Önlemlerini aldı.
FUTBOLCU ENAYİ Mİ?
Savunmasının en iyi adamı atıldı ki orada da Burak ofsayt, ilk pozisyondan sonra adamı attırdı. Kırmızı kart kararı doğru ama pozisyonun başında Burak ofsayt... Adam kenarda Dany'yi oturtuyor; 'Chedjou veya Semih sakatlanırsa' diye... Sakatlanırsa sakatlansın! Karabük ile oynuyorsun ya! Fenerbahçe ile Beşiktaş ile oynuyorsan tamam ama Karabük ile oynuyorsun ve kendi sahanda oynuyorsun! Chedjou ya da Semih sakatlanırsa senin stoper oynayacak Ceyhun'un var, senin stoper oynayacak Hakan Balta'n var, senin stoper oynayacak Melo'n var. Üç tane stoper oynayacak adamın varken sen Dany'i kenarda oturtuyorsan eğer, korkağın daniskasısın! Amrabat gibi, Bruma gibi iki kanat adamından birini kulübeye almıyor, takımın içinde zaten beş stoper oynarken altıncı stoperi kenara koyuyor! Bunun adının 'korkaklıktan' başka ifadesi yok. Futbolcu enayi mi? Kenara Dany'i koyduğu anda oynayan futbolcu diyor ki 'Benim hocam Karabük'ten korkuyor.' Bu görüntüyü verdiğin zaman o maçı kazanman zora girer. Mancini'de yüreğin 'y'si olsaydı maça Muslera ile değil Ufuk ile başlardı. Takıma mesaj öyle verilir. 'Bu Karabük zaten üç kere ya gelecek ya da gelmeyecek. Ufuk bunları durdurur. Eray da yedeğidir. Ben yabancı kontenjanımı kalecide kullanmıyorum bu maçta arkadaş!' derdi. Dany kenarda oturur, sağ açıkta Bruma, sol açıkta Amrabat ile başlardı; bak bakalım o maç kaç kaç biterdi! Aklından bile geçirmedi bunu Mancini efendi!.. Basın toplantısında da Türk medyası ile dalga geçti: "Burası da İtalya gibi, herkes her şeyi biliyor." Bak Mancini Efendi, ben senden iyi biliyorum. Hıncal Uluç olarak iddia ediyorum ki Galatasaray'ı da, Karabük'ü de, Türk futbolunu da senden çok daha iyi biliyorum. İkinci yarının başında sen benden daha iyi bildiğini söyleyebilirsin artık ama bugün ben senden iyi biliyorum ve bugüne kadar ben senden sadece mevcudu Ocak'a kadar götürmeni bekliyordum. Böyle bir korkaklık gösterisi yaparsan, bitti. Ben seni artık beklemem. Galatasaray'ın başında korkak bir adamın yeri yok. Kardemir Karabük'te o stoper kırmızı kartı görür görmez Umut oyuna girmeliydi. Umut oyuna o anda girmeliydi. Umut oyuna
hiç girmedi!..
***
DüŞMANA iHTiYACI YOK

Galatasaray tribünün hedefindeki isim yine Burak Yılmaz'dı.
Türkiye'nin bütün seyircileri kötü, en kötüsü de Galatasaray'ın... Yönetimi protesto edebilirsin ama sahada oynayan kendi futbolcunu edemezsin. Bunlar Hakan'ı (Şükür) da böyle yuhalıyorlardı. Değişmiyor bir şey... "Yapmayın, bu adam milli takımın gol kralı futbolcusu... Galatasaray'ın gol kralı futbolcusu" diye yazdığım için beni Ali Sami Yen Stadı'nda linç etmeye kalktılar! 'Galatasaray'ın milli santrforunu savunuyorum' diye Galatasaraylılar beni linç etmeye kalktılar. Şimdi aynı şeyi Burak'a yapıyorlar. Uluslararası alanda, Türkiye'de Galatasaray'ın en çok gol atan adamını bitirmek için Fenerbahçeliler, Trabzonlular, Beşiktaşlılar değil; Galatasaray tribünleri, ultrAslan uğraşıyor! Böyle bir ayıp olur mu? Bunlar Galatasaray'ı, Galatasaray'ın zaferini alkışlamaya gelmiyorlar! Bunlar maçta bir hedef bulup, sövmek için geliyorlar!
BURAK HATALI DEĞİL
Bunlar maça orgazm olmak için geliyorlar ancak öfke ile orgazm oluyorlar. Daha açık ifade edemiyorum! Kendi takımına bu kadar ihanet eden bir seyirci olamaz. Galatasaray'ın dışarıda düşmana ihtiyacı yok. Galatasaray'ın tribünleri Galatasaray'ın baş düşmanı!.. Arda gibi adam Atletico Madrid'de oynuyorsa bunların yüzünden... Çocuğu zorla kaçırdılar Türkiye'den... Bu Galatasaray seyircisi, utanç verici bir seyirci... Bizde tepkiler her yerde 'yönetim istifa' diye başlar. Ona benim itirazım yok. 'Yönetim istifa' sahadaki futbolcuyu ilgilendirmez. Ama birebir sahadaki adamı, ismen yuhalarsan, o adamı bitirirsin. Türkiye'de kaç tane Burak var, Türkiye'nin son 10 senesinde kaç tane Burak var da onu bitirmeye uğraşıyorsun ey Galatasaraylı olduğunu iddia eden gafil!.. Ayrıca bana sorarsan; Burak bu hafta en iyi maçlarından birini oynadı. Yine çok ofsayta düştü ama düştüğü ofsaytlar kıl payı... O ofsaytların yüzde 90'ında da hatalı olan Burak değil, topa vuran adam. Bir saniye önce vursa Burak ofsayta düşmeyecek! Onun dahi farkında değiller!
17 SANTİM OFSAYTTI
Bu hafta 5 metre açıkta bekleyen Burak ofsaytları yoktu. Deparı atıyor, bir an evvel top atılmış olsa ofsayt yok. Santimli ofsaytlar... Kırmızı kart pozisyonunda da ofsayt 17 santimdi, onu görmediler. Öbürleri de görülmeyebilirdi. Ya da Galatasaray'ın işe yaramaz o orta sahası zamanında topu atsaydı... Burak bu hafta en başarılı maçlarından birini oynadı. Bir adama kırmızı kart göstertti ve rakibi 10 kişiye düşürdü. Asist yaptı. Adam diyor ki "Asist yapmadı, kötü bir şut attı da asist gibi oldu." Bu nasıl bir nefrettir! Bunu bir de gazeteye yazıyor ve bunu yazan da bir Galatasaraylı!.. Sneijder'e 'al da at' diye verdi. Her yönüyle Burak'ın yarattığı bir goldü ama 'Sneijder kendi yarattığı pozisyonda Burak'ın kötü şutuna ayak koydu!' diye yazdı! Golde, Sneijder göklere çıkarılırken Burak yerin dibine sokuluyor. Bu kadar ayıbı nasıl bir arada yapabiliyoruz! ultrAslan da bunu okuyor. Okuma düzeyi de bu... Bunu okuyup, tribüne gidip, Burak'ı yuhalıyor!
G.SARAY'I MAHKEMEYE DÜŞÜRDÜ
Tribünlerde Fatih Terim'e destek sürerken Bülent Tulun'un ise istifaya davet edilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Yönetimden 'Maksat aşılıyor, ayıp ediyorlar' şeklinde de bir açıklama yapıldı.
Ayıp etmiyorlar. Buna hiç itirazım yok, devam etsinler. Fatih Terim lehine ve Bülent Tulun aleyhine yapılan tezahürat sahadaki futbolcuyu hiç etkilemez. Ama 'Ünal Aysal' adlı Galatasaray Başkanı'na, 'Biz Mancini ve takıma ses çıkartmıyoruz ama senin Fatih Terim gibi bir hocayı harcamanı da unutmuyoruz. Adamsan artık Bülent Tulun'u da at' mesajı veriyor ve bu doğru mesaj... Bir şike soruşturmasından tertemiz çıkan Galatasaray'ı mahkemelere düşüren, Galatasaray Kulübü'nün basılmasına sebep olan ihbarın sahibidir Bülent Tulun!.. Galatasaray'da görevli olduğu dönemde kulübün resmi evrakını çalıp evine götüren, ondan sonra da bunu ihbar aracı olarak kullanan adamdır. Galatasaray'a bu kadar ihanet etmiş bir adamı yanında tutmaya devam ediyor Ünal Aysal!.. Taraftar da diyor ki 'Fatih Terim'den kurtulmak için bu adamı burada tuttun. Tamam, itirazımız yok ama Fatih Terim gittiğine göre artık bunu da gönder. Biz bu kişiyi Galatasaray camiasında istemiyoruz.' Hakikaten de istemiyoruz. Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, ona buna itirazı olan bir kişinin bu kulüpte Bülent Tulun'a tahammülü olamaz.

***
TERSi OLSA HAKEMi BiTiRiRLERDi

Markus Merk, "Caner'in ilk sarı kartı için ayakları karıştı, o yüzden düştü, sarı kart yanlıştı" dedi. Katılıyor musunuz?
Bu yoruma bağlı... Bunu hakemlerimiz yapıyorlar. Dengesini kaybedip düşmekle, kendini yere atmak arasında çok büyük anlam farkı var. Ama bizim futbolcularımız, ne yazık ki bu kelimeyi kullanmak zorundayım, o kadar sahtekar ki hakem, dengesini kaybedip düştüğüne inanamıyor. Caner'in de kendini abartılı bir şekilde yere bıraktığını görüyoruz. 'Ben dengemi kaybettim, topu da kaybettim, bari öyle bir düşeyim ki hakem bana penaltı versin!' Bu da hakemi aldatmak bir yerde... Hakeme, 'Ey hakem, ben dengemi kaybedip düşmedim, düşürüldüm' diyor!

ÖZKAHYA'NIN GELİRİ NE?

Caner'in pozisyonuna basının yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kayseri Erciyes-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan gazeteler utanç gazetesi... Kendiminki dahil... İğneyi kendime, çuvaldızı ele batırırım. Hürriyet bir haftadır Fenerbahçeli çıkıyor zaten... Ersun'a gaz vermeler, şunlar bunlar... Maçın tersi olsa; Numan'ın 55. dakikada atılması ve Erciyes'in 10 kişi kalması gerekseydi ve maçı da 2-1 kazansaydı, bugün hakem de bitmişti, federasyon da bitmişti, her şey bitmişti! Gazetelerde bir tane 'Utan hakem' başlığı yoktu! Medya bu kadar taraflı, bu kadar gözü kara Fenerbahçeli olursa, o hakem de Fenerbahçeli olacak. 'Caner'i bu hale biz getiriyoruz' diyorum da hakemleri bu hale kim getiriyor? Halis Özkahya'nın hakemlik dışındaki aylık geliri ne? Bir baksınlar, bir gazeteci de merak etsin ve baksın. Hakemlikten ne kazanıyor, çoluk çocuk okutuyor mu ve hakemliği kaybetmeyi göze alabilir mi? Hakemlikten gelecek parayı kaybetmeyi göze alamaz, göze alamayınca Fenerbahçe'ye yaltaklanacaksın! Türkiye'de hakemliğe devam etmenin birinci yolu bu... Fenerbahçe'ye yaltaklandığın sürece senden iyi hakem yok; hayat boyu o maaşı alırsın, yaş haddinden emekli olana kadar... Ama fincancı katırlarını ürkütürsen lisansını iptal ederler, senin o gelirin biter, sürünürsün! Açık seçik söylüyorum; daha ne söyleyeyim! Bundan daha açık nasıl ifade edeyim!
Röportaj: Bülent CAN

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.