Irkçılık yapmanın bedelini ödedi! Avustralya'da taraftara ağır ceza...
Avustralya Kupası finalinde yaşanan olay futbol dünyası tarafından gündeme oturdu. Sydney United ile Macarthur takımları arasında oynanan final mücadelesinde Nazi selamı verdiği tespit edilen bir taraftarın futboldan ömür boyu men cezası aldığı aktarıldı.
- Diğer Ligler Haberleri
- 05 Ekim 2022, 16:08:40, Güncelleme: 05 Ekim 2022, 16:11:30

Avustralya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, hafta sonu Sydney United ile Macarthur takımları arasında oynanan final karşılaşmasında, Nazi selamı verdiği tespit edilen bir taraftarın futboldan ömür boyu men cezası aldığı belirtildi. Açıklamada, aynı eylemi gerçekleştiren diğer taraftarların kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği ve "ırkçılığa karşı sıfır tolerans" politikasının sürdürüleceği vurgulandı.
Western Sydney Stadı'nda oynanan final maçında, eski adı "Sydney Hırvatistan" olan ve ülkedeki Hırvat göçmenler tarafından 1958'de kurulan Sydney United'ın bazı taraftarları, "Her Zaman Hırvatistan" pankartı açmış ve aralarından birkaçının Nazi selamı verdiği, kamera görüntülerine yansımıştı.
Karşılaşmayı, tarihinde ilk kez bu turnuvada finale kalan Sydney United'ı 2-0 yenen Macarthur kazanmıştı.


DİĞER HABERLER
-
İngiltere Championship'in 33. haftasında Hull City ile Norwich City karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta deplasmanda 2-0 kaybeden Hull City, kümede kalma yolunda çıkış arıyor. Güçlü rakibi karşısında 3 puanın sahibi olmak isteyen Kaplanlar, Teknik Direktör Ruben Selles ile etkili bir oyun ortaya koymayı amaçlıyor. Premier Lig'e çıkma hayali kuran Norwich City ise deplasmanda oynayacağı maçta kazanan taraf olmayı hedefliyor. Championship'te oynanacak heyecanlı karşılaşmadan iki takım da 3 puanla ayrılmak istiyor. Maçın yayın saati, kanalı ve muhtemel 11'leri ise futbolseverler tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Hull City-Norwich City maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda canlı yayınlanacak? Detaylar haberimizde... -
Meksika Ligi ekiplerinden Monterrey, dünyaca ünlü İspanyol savunma oyuncusu Sergio Ramos’u kadrosuna kattığını resmen açıkladı. -
Asya Şampiyonlar Ligi Batı Grubu’nun 7’nci haftasında Jorge Jesus’un çalıştırdığı Al Hilal sahasında İsmail Kartal’ın takımı Persepolis’i 4-1 mağlup etti.