Hijyen kurallarına uymayan Akanji ve Sancho'ya para cezası geldi
Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un yıldız isimleri Manuel Akanji ve Jadon Sancho, “hijyen ve enfeksiyon koruma standartlarına” aykırı davrandıkları gerekçesiyle Almanya Kulüpler Birliği tarafından para cezasına çarptırıldı. İki futbolcunun eve berber çağırarak kuralları ihlal ettiği açıklandı.
- Almanya Bundesliga Haberleri
- Giriş Tarihi: 05 Haziran 2020, 19:20

Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen Manuel Akanji ve Jadon Sancho "hijyen ve enfeksiyon koruma standartlarına" aykırı davrandıkları gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.
Almanya Kulüpler Birliğinden (DFL) yapılan açıklamada, Akanjı ve Sancho'nun eve berber çağırmalarıyla açıkça "hijyen ve enfeksiyon koruma standartlarına" ve DFL'ın "sağlık ve organizasyon konseptine" aykırı davrandıkları belirtildi.
Açıklamada, profesyonel futbolcuların saçlarını kestirmek zoruna kalabileceklerini, ancak bunun sağlık ve organizasyon konseptine uygun olması gerektiği vurgulandı.
Para cezasının miktarı hakkında bilgi verilmezken, futbolcuların 5 gün içinde bu cezaya itiraz etme hakkına sahip oldukları belirtildi.
Açıklamada, bu konuda bir kusuru bulunmayan kulübe yönelik ceza verilmediği kaydedildi.
DİĞER HABERLER
-
Almanya Bundesliga ekibi FC Köln, İspanyol temsilcisi Valencia’dan 24 yaşındaki milli stoperimiz Cenk Özkacar’ı satın alma opsiyonuyla kiraladı. -
Almanya Süper Kupası finalinde Bayern Münih, Stuttgart'ı 2-1 yenerek kupayı müzesine götürdü. İşte detaylar... -
Bundesliga ekibi Leipzig, Göztepe’nin golcüsü Romulo ile 2030 yılına kadar sözleşme imzaladı.