ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 17/02/2009
Süper Lig Panorama
Süper Lig Panorama
Süper Lig Altın Karma
Ömer (Antalya) Vahap (Antalya) Erman (İstanbul Bşb) Alex (F.Bahçe) Bekir Ozan (Bursa) Roberts (Denizli) Semih (F.Bahçe) Jaba (A.Gücü) Sivok (Beşiktaş) M.Duruer (A.Gücü) M.Topuz ( Kayseri)

Haftanın Takımı
Antalyaspor
Alt sıralardan kurtulmak için canını dişine takan Antalyaspor, şampiyonluğa oynayan
Galatasaray'ı sahasında yendi. Hocası Mehmet Özdilek yönetiminde iç sahada hiç mağlup olmadı.

Haftanın Hakemi
Y. Yıldırım ( Beşiktaş- Trabzon)
Zorlu derbide başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve oyuncular kadar koştu. Yüksek gerilime rağmen sakindi. Tribünlerden etkilenmedi. Her iki takım hakemden memnun kaldı.

Haftanın Tartışması
Skibbe ve Baros
Galatasaray, Antalya deplasmanından eli boş dönerken teknik patron Skibbe'nin yönetimi ve Baros'un performansı eleştiri yağmuruna tutuldu. Yönetimin, Alman hocayı gönderebileceği ifade edildi.

Haftanın Futbolcusu
Alex (F.Bahçe)
Fenerbahçe'nin büyük kaptanı, futbolu ve asistleriyle yine coşmaya başladı. Hacettepe önünde hat-trick yapan Alex, arkadaşlarını motive ederek galibiyetin baş mimarı oldu. Büyük alkış aldı.

Haftanın Kötüsü
Galatasaray
Antalya deplasmanında kötü futbol oynadı ve yenildi. Her şeyden önce takım olarak, ruhunu sahaya yansıtamadı. Teknik heyet ile futbolcular arasında kopukluk vardı. Puan kayıpları çok aranacak.

Haftanın Hocası
M. Özdilek (Antalya)
Antalyaspor'un başına geldikten sonra adeta fırtına gibi esti. Futbolcular her maçta ekstra motivasyonla oynadı. Bu hafta Galatasaray'ı da yenmeyi başardı. Kişiliği ve hırsıyla alkışlanıyor.

Haftanın Golü
Erman (İstanbul Bşb)
Başkentte coşan Erman, İstanbul BŞB'yi galibiyete taşırken, Ankaraspor ağlarına attığı ikinci gol muhteşemdi. Sol çaprazdan süratle hareketlenen genç oyuncu sert şutunu ağlara gönderdi.

Göze Batanlar
Tabata (G. Antep):
Gaziantepspor, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 20 maçta 4 kez penaltı atışı kazanırken, bu vuruşların hepsini Rodrigo Barbosa Tabata kullandı. Tabata kullandığı 4 penaltı atışını da gole çevirdi.
Ertuğrul Sağlam ( Bursa): Bursaspor yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam döneminde oynadığı lig maçlarında yenilmedi. Bursaspor, Sağlam döneminde 4 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik alarak 8 puan topladı.
Erdoğan Arıca ( Hacettepe): Başkent ekibi Hacettepe, Erdoğan Arıca döneminde hiç maç kazanamadı. Mor menekşeler 10 maçta 3 beraberlik 7 yenilgi aldı, 4 gol atıp tam 19 gol yedi.

Gol Krallığı
15 Gol:
Baros (Galatasaray)
11 Gol: Mehmet Yıldız (Sivas)
10 Gol: Youla (Eskişehir), Tabata (G.Antep)
9 Gol: Alex (F.Bahçe), Taner (Kocaeli), Gökhan (Trabzon)
8 Gol: Mehmet Çakır (Ankara), Sercan (Bursa), Roberts (Denizli), Mehmet Topuz (Kayserispor), Umut (Trabzon)
7 Gol: Nobre (Beşiktaş), Lincoln (G.Saray)
6 Gol: Djiehoua (Antalya), Harry Kewell (Galatasaray)
5 Gol: Neca (Ankara), Bobo, Delgado, Holosko (Beşiktaş), Batuhan (Bir tanesi ilk yarıda Beşiktaş'ta) (Eskişehir), Lugano (Fenerbahçe), Djite (G.Birliği), Balili, Musa (Sivas)
4 Gol: Jaba (A.Gücü), Murat Tosun (Ankara), Gökhan Güleç, Mustafa Sarp (Bursa), Anderson (Eskişehir), Gökhan Emreciksin, Deivid, Güiza, Semih (Fenerbahçe), Arda, Nonda (Galatasaray), Beto, Erman (Gaziantep), Burhan, Troisi (G.Birliği), Mendonca (Hacettepe), Aghahowa (Kayseri), Veysel (Konya)
3 Gol: Özer (Ankara) Romaschenko (Bursa), Lietava, Fatih Yiğen, İzzet (Denizli), Selçuk (F.Bahçe), Mehmet Yozgatlı (G.Antep), Kahe, Mustafa (G.Birliği), Adriano, Erman Kılıç, İbrahim Akın (İstanbul BŞB), Turgay (Kayseri), Ahmet Dursun (Kocaeli), Kaue (Konya), Tum (Sivas), Selçuk, Tayfun (Trabzon)

Asist Krallığı
10 Asist:
Lincoln (G.Saray)
9 Asist: Özer Hurmacı (Ankara)
7 Asist: Gökhan (Trabzon)
6 Asist: Alex (Fenerbahçe)
5 Asist: Youla (Eskişehir), Arda (G.Saray), Musa (Sivas)
4 Asist: Delgado, Tello, Yusuf (Beşiktaş), Roberts (Denizli), Güiza, Semih (Fenerbahçe), Tabata (G.Antep), İbrahim Akın (İst. BŞB), Taner (Kocaeli), Balili, Mehmet Yıldız (Sivas), Selçuk (Trabzon)
3 Asist: Uğur Kavuk (Antalya), Bülent Kocabey, Serdar (Eskişehir), Deivid, Roberto Carlos (F.Bahçe), Baros (G.Saray), Erman Özgür, Ivan (Gaziantep)

Kırmızı Kartlar
İbrahim Akın (İst. BŞB), Serhat Akın (Konya)

Sarı Kartlar
De Nigris, Barbaros (A.Gücü), Ediz, Hürriyet (Ankara), Sedat, Vahap, Tita, Ali Zitouni, Yalçın (Antalya), Mustafa Sarp, Ali Tandoğan (Bursa), Berberovic, Angelov, Cenk (Denizli), Serdar (Eskişehir), Baros, Nonda, Meira (G.Saray), Tabata, Zurita, Bekir (G.Antep), Troisi, Bilal (G.Birliği), Patiyo, Ümit Bozkurt (Hacettepe), Okan, Efe, Serhat, Gökhan (İst. BŞB), Abdullah (Kayseri), Adem, Emrah, Levent, N'Sumbu (Kocaeli), Ayman, Veysel (Konya), Sedat, Murat Erdoğan (Sivas), Umut, Hüseyin (Trabzon)

Sarı Kart Cezalıları
Ali Zitouni, Yalçın (Antalya), Mustafa Sarp (Bursa), Tabata (G.Antep), Troisi (G.Birliği), Sedat (Sivas), Umut, Hüseyin (Trabzon)

En Değerli Oyuncu
Oyuncu Takım Puanı
Milan Baros .........................G.Saray.............................2.745
Barbosa Tabata...................G.Antep............................2.723
Alex de Souza.....................F.Bahçe .............................2.358
Gökhan Ünal .......................Trabzon ............................2.339
Mehmet Yıldız ....................Sivasspor..........................2.244
Taner Gülleri........................Kocaeli..............................2.204
Youla ....................................Eskişehir ...........................1.977
Darryl Roberts.....................Denizli...............................1.939
Mehmet Topuz ...................Kayseri..............................1.911
Cassio Lincoln......................G.Saray.............................1.857

Bu değerlendirme nasıl yapıldı?
Her Futbolcu: -Oynadığı Her Dakika İçin 1 -İsabetli Pas İçin 1 -İsabetsiz Pas İçin -1 -İkili Mücadeleden Kazandığı Her Top İçin 2 -İkili Mücadeleden Kaybettiği Her Top İçin -2 -Kaçırdığı Her Penaltı İçin -100 -Kendi Kalesine Attığı Gol Başına -25 -Yaptığı Her Faul Başına -10 -Yapılan Her Faul Başına 10 -Gördüğü Sarı Kart Başına -50 -Gördüğü Kırmızı Kart Başına -200 -Düşülen Her Ofsayt Başına -10 -Yapılan Her Gol Asisti İçin 75 -Önlediği Her Gol Girişimi İçin 50 -Her Şut İçin 5 -Her İsabetli Şut İçin 15
Her kaleci: -Attığı Gol Başına 225 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 150 -Önemli Kurtarış İçin 50 -Kurtardığı Her Penaltı Atışı İçin 150 -Yediği Gol Başına -50
Defans -Attığı Gol Başına 200 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 125 -Yediği Gol Başına -50
Orta saha -Attığı Gol Başına 175 -Yediği Gol Başına -20
Forvet -Attığı Gol Başına 150

Haftanın rakamları
5
Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında ilk 6'da yer alan takımlardan sadece Fenerbahçe galip geldi. Hacettepe'yi 7-0 yenen Fenerbahçe 3 puan alırken lider Sivas, 2. sıradaki Trabzonspor ve 5. sıradaki Beşiktaş berabere kalıp 1'er puanla yetindi, 3. Galatasaaray ve 6. Ankaraspor ise mağlup olup puan alamadılar.

7 Turkcell Süper Lig'de bu sezon en farklı galibiyeti kendi sahasında Hacettepe'yi 7-0 yenen Fenerbahçe aldı. Turkcell Süper Lig'de daha önce en farklı galibiyeti 18. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u kendi sahasında 6-1 mağlup eden Eskişehirspor elde etmişti.

10 Sivasspor bu sezon Turkcell Süper Lig'de oynadığı son 10 maçta rakiplerine boyun eğmedi. Sivasspor son 10 maçta 7 galibiyet alırken, 3 kez de berabere kaldı. Yiğidolar, son 10 haftada 16 gol atıp sadece 3 gol yedi.

14 Galatasaray lig tarihi boyunca Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı 14. maçta ilk kez sahadan mağlup ayrıldı. Bu hafta oynanan karşılaşmayı Antalyaspor 1-0 kazanırken önce oynanan 13 maçta 10 kez Galatasaray galip gelmişti.


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
"Her maç zor olacak"
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Galatasaray...
Helal olsun!
Sivans'ın hocası, Bursa'ya övgüler yağdırdı: Tahminlerimiz doğru...
Mehmet golle dönecek
Kırmızı -beyazlı takımın kaptanı Mehmet Yıldız, önümüzdeki hafta...

  Sonuçta lideriz   Bir dilek tuttu
  Arıca ile devam   Bursaspor TV yolda
  Başkandan Bursa'ya teşekkür   Fair play lideri Antep
  Kupa kuraları yarın   Programda değişiklik
  Konya moralsiz   F.Bahçe'ye döndük
Sivaslı buruk ama...
Sivasspor, Bursa deplasmanında sezonun en isteksiz ve vasat...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
20.HAFTA
Ankaragücü 3 Gaziantep 1
Eskişehir 0 G.Birliği 0
Antalya 1 Galatasaray 0
Fenerbahçe 7 Hacettepe 0
Kocaeli 1 Kayseri 2
Denizli 2 Konya 1
Ankaraspor 1 İ.B.B. Spor 2
Bursa 1 Sivas 1
Beşiktaş 1 Trabzon 1
21.HAFTA
Trabzon Denizli
Gaziantep Beşiktaş
Galatasaray Kocaeli
Kayseri Bursa
G.Birliği Fenerbahçe
İ.B.B. Spor Ankaragücü
Konya Antalya
Sivas Eskişehir
Hacettepe Ankaraspor
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital