ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Bu arada neler oldu?

İlk yarının bitiminden yeni yıla girene kadar biz yazı yazamadık ama hayat devam etti Trabzonspor cephesinde. Önce şunu gördük... Son 25 yılın İstanbul Karması'nı çoğunluğu 25 yaşın altındakilere seçtiren gazetenin daha işe yarar bir çabasında: Nedeni tam olarak bilinmeyen seri hakem hataları olmasa Trabzonspor ilk yarıyı 5 puan önde kapatırmış. Net bir sürecin sonucu olan bu gerçeğin başka bir odakça da saptanması ve dürüstçe açıklanmasını umut verici bulduk adil futbol adına.

***

Önemli taraftar sitesi bordo-mavi.net tarafından tasarlanıp gazeteci-yazar kardeşimiz Harun Çelik'in derlediği "Bize Her Yer Trabzon" kitabı, okuyucuyla buluştu. Tarzında bir ilk olan bu eserin ilklerin camiasında vücut bulması sürpriz değil elbette. Hayatımın çok dar bir dönemine denk gelmesi nedeniyle yer alamadığım bu güzel projede emeği olanları kutluyorum. Ellerine sağlık.

***

Ara transfer dönemi başlıyor. Trabzonspor'un az sayıdaki eksiğini tamamlaması için bir fırsat. Elbette maddi kaynak dönemin büyük sıkıntısı. Ancak orta sahada top yapacak bir eleman ile sol kanada taze bir kan gereği ortada. Yanal'ın Yusuf tercihi çok tartışılıyor; doğaldır. Olsa da olmasa da konuşulmaya devam edilecek. Tecrübeyle sabit bir gerçeği hatırlatalım: Parasal sıkıntı dönemlerinde en akılcı yol mevcut kadrodaki oyuncuların ödemelerini hiç aksatmadan yola devam etmek olabilir.

***

Trabzonspor'un ısrarına rağmen Yusuf'u bırakmak istemeyen ve etik tartışma açan Bursa ve Tabata'yı asla müzakereye açmayan Gaziantep yönetimlerinin tavrının saygıyla karşılamak gerekir. Gaziantepspor başkanının "İyi oyuncuları bize yakıştıramıyorlar mı" manalı sualini 2008'in en isabetli sözlerinden biri olarak futbol tarihimizdeki yerini almalı. İyi yabancı bulmak bilinçli emek ve ticari zekâ gerektiriyor. Bunu başaranlara saygı duymak ve tadını çıkarmalarına izin vermek en basit nezaket kuralı olmalı.

***

Takımlarımızın çoğu ara dönem çalışması için Antalya'da. Biz de 9-11 Ocak günlerinde orada olacağız. Ankara Üniversitesi, ODTÜ ve TFF tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Futbol ve Bilim Kongresi'nde "Futbolda Etkin Kulüp Yönetimi: Model Yönetim Yaklaşımları'' konulu panelde "Trabzonspor Özelinden Hareketle Zaman İçinde Yönetim Anlayışı ve Modeli" başlıklı konuşmamı programa alan Prof. Feza Korkusuz ve Sürhat Müniroğlu'na teşekkürler.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Artılar ve eksiler   / 25-12-2008
 Krallar pes etmez   / 21-12-2008
 Trabzonlu'ya yakışan   / 20-12-2008
 Hak ve sorumluluk   / 16-12-2008
 Hakem kararıyla   / 14-12-2008
 Dürüst futbol   / 10-12-2008
 Müthiş performans   / 08-12-2008
 Lider ama!..   / 03-12-2008
 Taraftar ateşledi   / 01-12-2008
 1 puan kutlu olsun   / 29-11-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
16.HAFTA
Konya 1 Fenerbahçe 2
İ.B.B. Spor 5 Kocaeli 0
Hacettepe 0 Kayseri 3
Trabzon 2 Eskişehir 1
G.Birliği 1 Sivas 2
Denizli 1 Ankaragücü 1
Antalya 1 Ankaraspor 1
Gaziantep 2 Bursa 0
Galatasaray 4 Beşiktaş 2
17.HAFTA
Kayseri G.Birliği
Sivas Galatasaray
Ankaragücü Antalya
Ankaraspor Konya
Fenerbahçe Trabzon
Bursa İ.B.B. Spor
Kocaeli Hacettepe
Beşiktaş Denizli
Eskişehir Gaziantep
 
Şans OyunlarıTurkuvaz YayınSabahForbesATVŞamdanFotomaçTransport DergiTakvim GazetesiAuto Moto SportYeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaarEsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto HaberSinema DergisiSofraHomeİşte İnsanCosmo GirlCosmopolitan BrideSabah EmlakATV AvrupaSabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital