Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Trabzonlu göreve

Trabzonspor, vefakâr taraftarıyla yarın İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda buluşuyor. Bordo-mavililer lig öncesindeki son provasında Belçikalı Brugge ile karşılaşacak. Futbol kamuoyumuzda en çok sorulan soru "Şampiyonluklara susamış Trabzonspor bu kadar çok ve iyi transfer yaptı. Acaba taraftarı bir stadı dolduracak mı" şeklinde. Bu sorunun yanıtını yarın akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda alacağız. Bence bordo-mavili muhteşem taraftar stadı doldurmakla kalmamalı, dışarısında da izdiham yaratmalı. Hiç unutmam, 80'li yıllarda Güneş gazetesinde çalışıyorduk. Müdürümüz Necmi Tanyolaç'tı. Trabzonspor'un da o zamanki adıyla İnönü Stadı'nda Sarıyer ile maçı vardı. Güneş Gazetesi Spor Servisi, o zaman çok ünlü isimlerden oluşuyordu. Coşkun Özarı, Turgay Şeren, Şansal Büyüka, Orhan Aldinç, Güven Taner, Togay Bayatlı, Ali Sami Alkış, Değer Eraybar, Sabri Dino, Necmi Perekli, Metin Türel ve daha nice önemli isimler Güneş Spor Servisi'nde idi. İsim vermeyeyim, fanatik Trabzonspor karşıtı biri "Maça 5 bin kişi gelmez" diye inat etmişti. İstanbul'dan Trabzonspor'a destek veren tek gazeteci olarak da benim üzerime çok geldiler. Çay, kola kesmedi onları. Jaws gibi saldırdılar. Yemeğine iddiaya girdik. Ben "En az 10 bin" dedim. Ve Trabzonspor-Sarıyer maçında İnönü Stadı tıklım tıklım dolu idi. 2-3 bini Sarıyerli, gerisi bordo-mavili. Hepsi birden şiştiler. Ve ben o günlerde yediğim enayi yemeklerinden hayli kilo aldım.

45 bin taraftar vardı
Trabzonspor'un güçlü olduğu zamanlar İstanbul'daki maçları hayli kalabalık seyirci önünde oynandı. Üzerinden çok uzun zaman geçmedi. Anımsayın, Ziya Doğan'ın yönetimindeki Trabzonspor'un Gençlerbirliği Türkiye Kupası finalinde 45 bin bordomavili taraftar Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gövde gösterisi yapmıştı. Yarın Trabzonspor'un geleceği ve de prestiji için çok çok önemli bir gün. Her zaman iddia edildiği gibi Trabzonlular, takımlarına İstanbul'da daha çok sahip çıkıyorlar. Haydi bakalım, yarın akşam Trabzonlu için önemli bir sınav günü. Koca Atatürk Olimpiyat Stadı'nı hiçbir takımın taraftarı dolduramadı. Gelin şu küçük stadı tıklım tıklım yapın. Yapın da bazıları utansın. Ersun Yanal yönetiminde iyi bir hava yakalayan Trabzonspor'a bir nefes de siz verin.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 ...Ve olimpiyatlar   / 07-08-2008
 Yer yine Bursa ve finaller   / 17-07-2008
 Uzak Doğu'da ışık   / 10-07-2008
 Bismillah demeden   / 14-06-2008
 Sarayda voleybol   / 04-06-2008
 Sultanlar geliyor   / 28-05-2008
 100 bin voleybolcu   / 22-05-2008
 Bağırdı-çağırdı, kazandı   / 14-05-2008
 Yine Eczacıbaşı   / 07-05-2008
 Meşale voleybola   / 30-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Emre' den sinyal
Aragones' in Partizan maçında...
Alıp gelecek
Brezilyalı golcünün menajeri...
İşlem tamam
Delgado&Nobre ile iki farkı bulan...
Olimpiyat' ı doldurun
"Cumartesi günü Olimpiyat Stadı'...