Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
İsmet Tongo Fotomaç'ta


Türk spor basınının usta yorumcularından İsmet TONGO da Fotomaç ailesine katıldı. 1959'dan beri Galatasaray'ı çok yakından takip eden İsmet TONGO, müthiş Galatasaray yazıları ile sarı-kırmızılı taraftarların duygularına tercüman olacak. İsmet TONGO, Fotomaç'taki bugünkü ilk yazısında Ankaraspor- Galatasaray maçını yorumladı.

***

Endişeli galibiyet

Maçın yıldızları süper oynayan kaleci Aykut Erçetin-Mehmet Topal ikilisiydi Ankaraspor deplasmanında Kalli'nin takımını yalnız bırakması büyük ayıp.

Tabeladaki 1-0'lık sonuç puan cetveline artı 3 puan yazınca Galatasaray'ın Ankara macerası mutlu bitti. Bu mutluluk ne kadar sürer bilinmez. Görünen köy kılavuz istemiyor. Galatasaray'ın bu hali asla şampiyon olacak bir takım görünümünde değil. Endişe, önündeki 8 haftalık maratonu nasıl bitirir bilinmez.

AYKUT HARİKAYDI
Teknik direktörü
Almanya'da grip olunca Türkiye'deki işçilerin modası olan rapor almaya gitmesi Galatasaray'ı başsız bıraktı. İnsan ancak hastanelik olunca gelemez. Bence Feldkamp'ın yaptığı ayıp. Maçın yıldızı bence iki kişi. Aykut ile Mehmet Topal. Hele Aykut'un kurtardığı toplar müthiş. Son dakikada Servet'in hatasından burnunun dibindeki topun gol olmasını önlemesi ise üç puana eşit.

İKİLİLERE BAKIŞ
Şimdi oyuna değişik bir gözle bakalım ve sağlı-sollu, önlü-arkalı oynayan ikilileri inceleyelim. SABRİ-BARIŞ: Sabri vasatın üstüne çıkamadı. Top kaybı vardı. Önünde oynayan Barış yoruluncaya kadar iyiydi. Yerine Mehmet Güven girdi, fazla bir şey yapamadı. HAKAN BALTA-ARDA: Hakan Balta görevini yaptı. Ancak hücuma az katıldı. Arda ilk yarıda iyiydi. İkinci yarıda top kayıpları vardı. Sakatlanıp çıktı, yerine Ayhan girdi. O da koştu durdu. Daha iyi olması lazım.

LİNCOLN'E ACIDIM
EMRE-SERVET:
Zaman zaman iyiydiler ancak Mehmet Yılmaz onları perişan etti. Servet'in hatası gol oluyordu.
MEHMET TOPAL-LİNCOLN: Sahanın en çok çalışan ikilisi Topal ve Lincoln'dü. Top kaybı vardı ancak Mehmet Topal yine "bravo" dedirtecek kadar iyiydi. Lincoln'e acıdım. Her gelen vurdu, hakem seyretti.
ÜMİT-NONDA: Saz heyetinin akortsuz çalan iki elemanı gibi oynadılar. İkisi de zaman zaman geriden top çıkarttılar. Golün atılışını Allah'a bıraktılar. Evet, maç Galatasaray'ın mutluluğu ile sona erdi ancak galibiyet endişe verici cinstendi. İki takımın istediği penaltılık pozisyonların hiçbirisi penaltı değildi.

İSMET TONGO


Zirveye tek çivi
Karan yetişti
Süper Cimbom
Kalli'den kötü haber
Siftah yaptı
Penaltımız verilmedi
5 oyuncu evde kaldı
Gökçek: Özer'i vermeyeceğiz
Şükür: Vatan için hep hazırız
Taraftar Aslan'ı yalnız...
Seçim ertelendi
UEFA'yı biz aldık!
 
Müthiş ikili
Yazıya forvetten başlayayım bu kez. Nonda-Ümit Karan ikili forvet...
Atan ve tutan
Galatasaray, Ankara' ya mutlak galibiyet için gelmişti. Stres oranı...
Büyük oyuncu
Turkcell Süper Lig' in bitimine sayılı haftalar kala Galatasaray...
Tansiyon artırmaz
Basının yorumu: Chelsea tur için...
Kazım: Büyütmeyin
İngiliz futbolunu çok iyi bilen...
Koltuk bizim
Zirveyi emanet verdiklerini...
Gordon ile Rico yedek
Siyah-beyazlı ekibin iki...
Üzülecekler
"Gökdeniz' i satınca Beşiktaş' ın...
Patlama yapacak
Son üç haftadır gol atamayan Umut...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu