Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Beckham'ı almam

İngiltere'nin elenmesi normal. Kötü oynuyor. Takımın en baba yıldızı Beckham. 'Arda ile değişelim' deseler Galatasaray'a almam

Tarihinin en dökülen Brezilyasında niye Alex yok? Ben Alex'in büyük maçlarına bakıyorum. Ankaraspor maçında babam da efsane olur

Milli takımın ortaya koyduğu futbolun yanı sıra dağıtılacak prim de ayrı bir tartışma konusu. Gruplar geçildiği için 10 trilyon prim dağıtılacağı belirtiliyor.
Ben bunları tartışmam. Çocukların finale kalarak kazandırdıkları para var. UEFA veriyor bu parayı. Bu paranın bir bölümü onlara verilebilir. Ha, 'Milli takıma, milli maça prim verilir mi?' Bu konu dünyada tartışılıyor. Veren de var, vermeyen de var.
Adam hayatını bundan kazanıyor, profesyonel futbolcu. Mustafa Koç, 'Ben bu işten çok kazandım, Koç Holding olarak, şu kadarını almayayım' diyor mu? Ya da bunu yazan gazeteci 'Bana şu kadar milyar maaş veriliyor. Çok kazanıyorum, bunun bir kısmını Kızılay'a bağışlayayım' diyor mu? Mesleğiyle, namusuyla kazandığı paradan vazgeçiyor mu? Niye geçsin? Bu çocuğun hayatı futbol, kazanacakları da bu... Üstelik bu çocuğun futbol hayatı da kısıtlı... Gazete patronları, gazete yazarları ya da iş adamları gibi ölünceye kadar değil... İşte, 35 yaşına geldiğin zaman, 'İhtiyarladın, sen bırak artık' diye kıyamet kopuyor, bu memlekette... Niye kazanmasın kardeşim, bal gibi kazanacak!..

ŞAMPİYON OLURUZ
Elemelerin ardından en çok konuşulan konulardan birisi de İngiltere'nin turnuvaya veda etmesiydi. İngiltere'nin Avrupa Şampiyonası'nda olmaması bir eksiklik yaratır mı?
Oynadığı futbol ne ki!.. Gruplara baktım, 'İyi bir gruba mı düştük' diye... Kötü grup yok. Bizim yenmeyeceğimiz takım yok. Biz Avrupa Şampiyonu olabiliriz. Fatih Terim, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonu yapabilir. Yanına kendisiyle kavga edecek ekibi de kurarsa, kendisini ispatlamaya çalışmaktan vazgeçerse, bildiği doğruları yaparsa ki bildiğine inanıyorum, Türkiye şampiyon olur. O kadar düşük Avrupa futbolu... İngiltere bunlar içinde en düşüklerinden bir tanesi. Hiçbir iddiası olmayan Hırvatistan'a karşı kendi sahanda 2-0 mağlup duruma düşüyorsun, 2-2 yapıyorsun, durumu, statta büyük bir coşku, o maçı kaybediyorsun tekrar... Bu kötü futbol işte... Kaç kişi sayabiliyor İngiltere'nin kadrosunu... Ben lisedeyken, İngiliz Milli Takımı'nı ezbere sayardım. Televizyon yoktu o zaman. Gazeteler de Avrupa liglerini böyle günü gününe yazmazlardı. Sadece ben değil, mahallenin çocukları da sayardı. Mahalle maçlarında onların isimlerini takardık kendimize... İngiltere'nin en baba yıldızı Beckham... Galatasaray'a almam. 'Arda ile Beckham'ı' değiş deseler vallahi değişmem. İngiliz medyasının yarattığı bir efsane... O kadar...

Fenerbahçe, Ankara'yı farklı geçerken, Alex öne çıkan isimdi. Mehmet Demirkol yazısında, Alex'in efsane olma yolunda olduğunu yazdı. Katılıyor musunuz?
Efsane olmak kolay değil. Ankaraspor maçında efsane olunmaz. Ankaraspor bitik bir takım. 'Ankaraspor' diye bir takım yok. Onlar küme düşmüşler kafalarında. Maçtan önce konuşan Rıdvan söyledi, yüzde yüz doğru. Onlar kafalarında yüzde yüz küme düşmüşler. Gerçi niye düşmesinler ki? Seyircisi olmayan bir takım Ankaraspor. Boş tribünlere adam niye oynasın? Bunların hepsi iyi oyuncular, bunların hepsi gittiği her kulüpte oynar. O zaman niye Ankaraspor'un sahasında dış saha maçı oynar gibi oynasınlar! Seyircisiz, sessiz sedasız. Adamın herhangi bir motivasyonu yok. Öyle oynuyorlar işte... Yani bu takıma 4 tane atmak marifet değil.

KENDİLERİNE OYNADILAR
Skoru 2-1'e getirip umutlandılar ancak Alex maçı yeniden kopardı.
Şimdi bunlar büyük futbolcular. Maçı televizyon da verdiği için o motivasyonla sadece oynuyorlar. Kendileri için, takım için değil. 'Maçı televizyon veriyor, beni bir ahali görsün.' O kadar... Alex'in Ankara maçlarında değil, İnter maçında nasıl oynadığı önemli. Efsane olacaksa bu maçlarda oynamalı. Ankaraspor maçında babam da efsane olur.

Alex'in başarılı sayılabilecek ilginç de bir grafiği var. Fenerbahçe'de bugüne kadar oynadığı 195 maçta, 106 gol atmış, 80'e yakın da asisti var.
Niye Brezilya maçında yok? Brezilya Milli Takımı çok muhteşem bir takım mı? Tarihinin en dökülen Brezilya'sında Alex yok. Daha düşük bir Brezilya yok. Niye kadroya çağrılmıyor? Alex'in oynadığı büyük maç sayısı çok az. Ben Alex'in büyük maçlarına bakıyorum. Avrupa maçlarına bakıyorum. Orada efsane olursa, ben de 'Alex'e efsane oldu' derim. Küçük maçların büyük oyuncularını seyretmekten bıktım ben...

Kezman'ın oynamamasıyla birlikte 'Fenerbahçe'nin düzeldiği' şeklinde yorumlar var.
En iyi oyuncusu Semih ve Aurelio ise ben o takıma nasıl, 'İyi takım' derim. Yetenekleri en kısıtlı iki adam. Not: Söyleşi İnter maçından önce yapılmıştır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Terim değişmeli   / 27-11-2007
 Zaten bitmişti   / 21-11-2007
 Anlamak zor   / 20-11-2007
 Hepsi kara   / 15-11-2007
 Geç kaldılar   / 14-11-2007
 Beşiktaş'ı rehin aldı   / 13-11-2007
 Kalli gönderilmeli   / 07-11-2007
 Bal gibi fauldü   / 06-11-2007
 Parayla olmaz   / 31-10-2007
 Kalli küçülttü   / 30-10-2007


 
Beckham'ı almam
Bülent niye çekiniyor!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Geveze spiker
Gol yiyoruz, adamlar doğal olarak...
Gol sözü
"Artık gollerime başladım.
Biz inandık
"Bu çocuklar taraftarın desteğiyle...
Piyango gibi
Yanal' a bağlı ...