Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Açıkla Çanaydın
Doğabaşak ile Seyrantepe'de G.Saray'a 800 daire+stat+ticari alanlar sağlayacak projeden niye vazgeçildi? 575 milyon $ niçin çöpe atıldı?


Özhan Canaydın'ın pembe bulutlar üzerine inşa etmeye çalıştığı stadı biraz daha irdeleyelim. Önümde "Galatasaray ve Doğabaşak ASLANTEPE Stat ve Konut Konsepti" başlıklı dosya duruyor. Bu dosyanın içinde bir de inşaat ana sözleşmesi var imzalı, kaşeli damgalı ve dahi bullu. Bu dosyaya göre Galatasaray'ın tapusunu alacağı 190.000 metre karelik alanda üç yüklenici firma Galatasaray'a 800 adet daire verecek ve bunlar tapularıyla birlikte kulübün olacak. Dahası bu konut alanından artan bölümde bu üç yüklenici Galatasaray'ın stadını yapacak ve Galatasaray adına ticari alanlar inşa edip kulübe teslim edecek. Galatasaray, kendisine tahsis edilen 384.000 metre karelik alanın 194.
000 metre karelik bölümünü Doğabaşak Kooperatifi'ne verecek, Doğabaşak 60 milyon YTL bedel ödeyecek, bu bedel 384.000 metre karenin bedeli olarak Milli Emlak'a yatırılacak ve Galatasaray 190.000 metre karenin Doğabaşak da 194.000 metre karenin tapulu sahipleri olacaklardı. Ama ihaleye iki üç gün kala Özhan beyim nedense bu anlaşmadan vazgeçti. Bunun F.Bahçe ile falan uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok.

SAMİ YEN DE BİZİMDİ
Özhan Canaydın 800 daire, ticari alanlar ve stat inşaatından neden vazgeçtiğini Galatasaray kongresine açıklamak zorundadır. Ayrıca bu inşaatlar karşılığında Ali Sami Yen'i yani Mecidiyeköy'ü Galatasaray'dan isteyen falan da yoktu! Ali Sami Yen artı 800 daire ticari alanlar artı Seyrantepe'de bir stat Galatasaray'ın olacaktı! Bu üç yükleniciden biri yani Kare İnşaat bu anlaşma gereği beş kuruş almadan Ali Sami Yen'in kale arkası tribününü de yeniledi. Galatasaray, Özhan Canaydın'ın bu akıllara ziyan stat macerası sonucu aşağı yukarı 575.000 milyon dolardan olduğu gibi şimdi Ali Sami Yen de uçup gitti.

ÖLME EŞEĞİM ÖLME!
Gelelim şu anda ihalede olan Seyrantepe'ye. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Galatasaray'ın projesini elimizin tersiyle ittik" diyor. Bu, Canaydın'ın yanında taşıdığı o ünlü maket işte! Sonra TOKİ Başkanı diyor ki ihaleye girecek herkes ayrı bir proje verecek. Hem Ali Sami Yen hem Seyrantepe için. Sonra diye devam ediyor, "Biz bir komisyon kuracağız. Beş üyesi TOKİ, ikisi GSGM, ikisi de Galatasaray'dan... Ardından da bu komisyon toplanacak iki proje seçecek... sonra bu projeleri veren firmayla oturup anlaşma yapacağız." Sayın Bayraktar lütfen kusuruma bakmasın ama Türkçe'de "ölme eşeğim ölme!" deriz biz buna. Ama Bayraktar dürüst, özü sözü bir bir bürokrat: "Bu iş olmazsa biz kamuyuz yüzde 10 üzülürüz, % 90 Galatasaraylılar üzülür..." diyor açıkça. Ah Sayın Bayraktar ah, biz şu son altı yılda bırakın üzülmeyi öylesine kahroluyoruz ki bu üzüntüler bize vız gelir vız.

HASAN "AĞA" OLDU!

Son olarak da bir sorum var. Bildiğim kadarıyla Galatasaray, Tomas'ı yollamaya çalışıyor. Tomas 'Gitmem' diye diretiyor. Bunun nedenlerini, Tomas'ın aldığı parayı falan açıkladık. Ama Adnan Polat'ın göndermek için bunca uğraştığı Tomas'ı niye kaptan yaptığını anlayamadık. Lütfen açıklarsa seviniriz. Ha bu arada Hasan Şaş, Lincoln ve Linderoth'a el öpme dersleri veriyormuş. Aferin Hasan, kolla yeni arkadaşlarını. Özhan baba bu girişimi yerinde bulmuş olacak ki Hasan'ı "Takımın Ağası" yapmış, ne demekse! Üç gün önce de Arda'ya ne tür kızlarla birlikte olması gerektiğini anlatıyordu... Yani babamız hızır gibi maşallah! Her yerde ve de her şeyde hazır ve dahi nazır... Allahım Yarabbim sen bana sabır ver!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Elde var sıfır   / 05-07-2007
 UEFA'yı almalı   / 04-07-2007
 Doğru tercih   / 31-05-2007
 İyi ki bitti   / 26-05-2007
 İflas etti   / 24-05-2007
 Canaydın'ın eseri   / 20-05-2007
 Bir yıl böyle geçti   / 14-05-2007
 Gerets klasiği   / 07-05-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sıcak ve neşeli
Samandırada' da tempo...
Kalli okulu
Alman hoca, oyuncuları ile...
Yıldızlar ka-la-cak
Menajer Ali Gültiken noktayı...
Doğan şaşırttı
"Henüz yüzde 100 hazır değiliz.