Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aman dikkat!

Turkcell Süper Lig'de artık son viraja girilmek üzere. Zirve ve küme düşmeme mücadelesi veren takımlar için zorlu haftalar başlıyor. Şampiyonlar Ligi hedefinden uzaklaşan, küme düşme potasının da üstünde olan Trabzonspor için ise artık gelecek yılın planlarını yapma zamanı. Aslında gelecek yılın planlarını yaparken öncelikle teknik direktör Ziya Doğan ile devam edilip edilmeyeceği büyük önem taşıyor. Ama yönetimde en az başkan Nuri Albayrak kadar ağırlığı olan 2. başkanın 'Küme düşsek de Ziya Hoca bizimle olacak' demesinden sonra bu konuyu tartışmak anlamsız. Demek ki lig sonunda takımın durumu ne olursa olsun Trabzonspor, 2007- 2008 sezonuna Doğan ile başlayacak.

Tam isabet yok
Bordo-mavili takım, son yıllarda 'Türkiye'nin transfer hovardası' unvanını aldı. Daha geçen yıl takıma alınan oyuncuların pek çoğu birkaç ay Trabzon havasını soluduktan sonra bugün başka diyarlarda top koşturuyor. Son iki yıl içinde Stepanov ve Umut haricinde 'tam isabet' denilecek bir transfer yok. Çünkü kim ne derse desin bu kulübün transfer politikası bulunmuyor. Albayrak döneminde 'dostlar alışverişte görsün' misali transferler yapıldı. 'Dünya yıldızı' denilerek alınan oyuncuların takıma, PAF Takım oyuncusu kadar katkısı olamadı. Trabzonspor tarihinin en kariyerli oyuncusu (Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamış tek Trabzonsporlu) Musampa ise ne yapsa Doğan'ın gözüne giremiyor.

Hayalcilik olur
Çünkü Musampa'nın transferinde Doğan'ın görüşü sorulmadı. Şimdilerde ülkenin en problemli oyuncularından İbrahim Akın'ın Trabzonspor'a transferi gündemde. Bize göre Doğan felsefesinde bir teknik adamın İbrahim Akın'ı isteme şansı yok. Yöneticiler, geçen yıl yaptıkları gibi menajerlerin dolduruşuyla, takımın kontenjanını dolduruyorlar. Eğer İbrahim Akın transfer edilirse yaşanacakları tahmin etmek hiç zor değil. Genç oyuncunun, Trabzon'a gelince özel yaşantısının düzene gireceğini beklemek hayalcilik olur. Eğer bu transfer gerçekleşirse yedek kulübesi bir yıldız daha kazanacak. İki yıldan bu yana yapılan gereksiz transferlerle ekonomisi çökme noktasına gelen Trabzonspor'un artık transfer hovardalığı yapacak lüksü yok. O nedenle en azından bu transfer döneminde akıllı, sabırlı ve mantıklı hareket etmek gerekiyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Küme düşse de!   / 23-03-2007
 Yorumsuz!   / 18-03-2007
 Tamam mı devam mı   / 16-03-2007
 Hayal kırıklığı   / 12-03-2007
 Final sendromu   / 09-03-2007
 Zoru kolay yapmak   / 05-03-2007
 Terle gelen tur   / 01-03-2007
 Tigana kıyağı!   / 25-02-2007
 Sadece 3 puan   / 19-02-2007
 İstikrar şart   / 12-02-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fener' in namı dünyayı...
"F.Bahçe' nin Brezilya Milli...
Esas sorun yönetimde
"Birlik içinde değiller. Hiçbir...
Rota Jensen
Ön libero arayışlarını sürdüren...
Gurbetçi atağı
Yabancı oyuncu için Gürcistan' ı...