12 Dev Adam'ın rakibi, Almanya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti Çeyrek finale dek Yunanistan ve İspanya ile eşleşmeyeceğiz.
2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'nda yer alan Türkiye; Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. 16 ülkenin katılacağı ve 3-16 Eylül 2007'de düzenlenecek turnuvanın kura çekimi dün ev sahibi İspanya'nın başkenti Madrid'te gerçekleştirildi. Kuraya 3. torbadan katılan
Türkiye, ilk grup maçlarını 3-5 Eylül tarihlerinde İspanya'nın doğusundaki Mallorca kentinde oynayacak. Millilerin 3 Eylül'deki ilk rakibi ise Dünya Şampiyonası'nda iki kez yendikleri Litvanya.
İspanya rakip değil Gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar 7 Eylül'den itibaren 6'şarlı iki grupta Madrid'te mücadele edecek. Türkiye, gruplardan çıkarsa çeyrek finale kadar turnuvanın en büyük favorisi olan son dünya şampiyonu ve ev sahibi İspanya ile son Avrupa şampiyonu Yunanistan ile karşılaşmayacak. Avrupa Şampiyonası'nda en büyük başarısı 2001'de 2.'lik olan Türkiye, 2005'te düzenlenen son turnuvada 9. olmuştu.
EN AZ 10 ÜLKE FAVORİ Koç Tanjeviç rakiplerle ilgili iyimser ama tebdirli konuştu. Tanjeviç, "Tüm takımlar zorlu. Bizim grup da kolay değil. Almanya, Litvanya ve Çek takımlarının ne yapacağı belli olmaz" dedi. Şampiyonada en az 10 ülkenin favori olduğunu savunan tecrübeli koç, "Daha önümüzde 10 ay var ve neyin ne olacağı belli olmaz. Ama ben her zaman iyimserim, madalya kazanmak da bir çok şeye bağlı" ifadesini kullandı.
A GRUBU (Granada) (Son takım Bosna Hersek, İsveç, Ukrayna, Makedonya, Macaristan, İsrail, Bulgaristan, Estonya, Danimarka ve Belçika arasında 8 Ağustos 2007'de yapılacak turnuvayı kazanan olacak)
B GRUBU (Sevilya) İspanya Hırvatistan Letonya Portekiz
C GRUBU (P.Mallorca) Almanya Litvanya Türkiye Çek Cum.