Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Adnan Polat tersini yapıyor

Emre, Okan'la ilgili yaptığı açıklamalara karşılık olarak Süren'e "İtibarı ortada" şeklinde bir yanıt verdi. Bir futbolcunun böyle bir polemik içinde yer alması doğru mu?
İnsanlar haklarını koruyabilir. Bunu her zaman söylüyorum. Yani cumhurbaşkanı bana hakaret ederse, ben cumhurbaşkanını dava etmeyecek miyim; 'o cumhurbaşkanı, ben sıradan bir vatandaşım' diye! Böyle bir şey yok. Adaletin gözü kördür. Heykeli hatırlayın. Bağlıdır gözü. Ayrım yapılmaz ve herkese eşit mesafededir adalet. Emre de Faruk Süren'e cevap verebilir, Süren de Emre hakkında görüşlerini söyleyebilir, ikisi de kendi haklarını koruyabilirler. Burada önemli olan uslüp.
Ben cumhurbaşkanını mahkemeye versem bile, ondan söz ederken 'Sayın Cumhurbaşkanı' diye bahsederim. Adamın bulunduğu yer, makam dolayısıyla saygıyı gerektiriyor. Ama kişisini mahkemeye veriyorum. Ahmet Necdet Sezer bana hakaret etmiş diye. Önemli olan bu.

İHANET EDEBİLİRSİNİZ
Emre'nin sözleri, kendini savunma değil, saldırma... Emre de kendini savunamayacağını biliyor... Yaptığının ne kadar yanlış olduğunu biliyor. Mesele Emre'nin, Okan'ın İtalya'ya gitmesi değil, buna kim itiraz edebilir profesyonel dünyada... Ama Okan ve Emre'nin gidiş şekilleri yakışmadı. Bu yüzden dönmemeleri lazım. Galatasaray'da yetişen gençlerin önüne bir örnek koyuyoruz. 'Siz bu kulübe ihanet ederek gidebilirsiniz. Gidin, sefanızı sürün, büyük paralar kazanın. Sizi o düzeye getiren, uluslararası futbolcu yapan Galatasaray Kulübü'nü satın, boşverin. Sonra biz sizi döndüğünüzde geri alırız, hiç merak etmeyin.' Böyle bir imaj verilebilir mi? Galatasaraylı Uğur'a, Cafercan'a, Arda'ya, Zafer'e, Mülayim'e bu örneği mi vereceğiz? "Çocuklar siz paranızı kazanmaya bakın, cebinizi doldurmaya bakın. Sonra günün birinde kulüpsüz kalırsanız, kimse yüzünüze bakmazsa biz sizi geri alırız." Bu imajı mı vereceğiz?

EMSAL TEŞKİL EDECEK
Benim anlatmak istediğim bu. Yoksa Faruk Süren öyle demiş, Emre böyle demiş, öteki böyle demiş, önemli değil. Geçmiş olsun, o işler bitmiş. Ben isim isim Galatasaray'ın gelecek yıldızlarını sayıyorum. Bu çocukların önüne koyacağımız örnek Okan örneğiyse, yarın hiçbir genç yeteneğini elinde tutamazsın. Aynı ihaneti onlar da yapar. Emsal var önlerinde çünkü. Faruk Süren'in de anlatmak istediği şey bu. Faruk Süren bunu anlatmak isterken, Adnan Polat tam tersini savunuyor. Yani 'gençler Galatasaray'a ihanet etmek serbesttir. Sizde yarın yeni Okanlar, yeni Emreler olabilirsiniz' diyor başında bulunduğu futbol şubesindeki gençlere. Galatasaray Emre ile Okan'a 'gitmeyin' demedi, 'bizle sözleşme yapmadan giderseniz, Galatasaray beş kuruş kazanmaz' dedi. İnter, Emre ve Okan arasında ne konuşulduysa, bu imzayı atmadılar Galatasaray'a. Bu arada da yalan söylediler. "İnter'e imza atmadık. Çıkan haberler yalandır" dediler. İnter Kulübü resmi sitesinde imzaları yayınladı ve sustular. Burada beni üzen Özhan Canaydın'ın tavrı. O dönemlerde yöneticiydi, şimdi başkanı. Ve Galatasaray etiğini en iyi bilen kişilerden bir tanesi. Ve şu tartışmalar başladığından beri ölüm sessizliği içinde...


 
Kötü kazandı
Tam Fener'e göre
Adnan Polat tersini yapıyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico iyi seçim
Geçen sezon Süper Lig' de ilginç...
Cimbom tatilde: 1-1
Cumartesi Germinal' e yenilen...
Rota Brocchi
Fiorentina' da...
10 numara yok
Almanya kampından önceki gün...