Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bas gaza kaptan!

Sünepe bir ligin ilk yarısını tamamladık! Fenerbahçe; yenilmemiş olmak, tarihin en özel puanlarına sahip olmak gibi "gözden ırak rekorlarla", bir yandan taraftarın gururunu okşadı, öte yandan geçmiş yıllardan öcünü aldı. Şimdi böyle bir takımı eleştirmek kimin haddine? Varsın kabahatleri çoğaldıkça, itibarı da artsın Daum'un... Varsın Avrupa'da bu yıl da tecrübe kazanmış sayılsın. Nasılsa hayallerin ömrü uzun! O yüzden üç yıldır Avrupa'da taklaya gelen Fenerbahçe gerçeğini boş verin. Önemli olan Türkiye'de kazanmak ve ezeli rakiplerin tarihin en berbat günlerini yaşadığı günlerde, ligi lider bitirmek. Daum, Türkiye'de usta şoför! "Bas gaza kaptan, yollar boş!"

***

Avrupa masallarıyla, Fenerbahçeli taraftarların duygularıyla oynayan Daum, öylesine usta ki, futbolcularla da oynuyor! Baksanıza, üç yıldır avucunun içinde duran Semih'i bile nasıl tarif ediyor! "Semih, Türkiye'nin en tehlikeli santrforudur!" Sihirli sandığı açan anahtar bulunmuştur! Burnunun ucundaki gerçekleri görmeyen birini görmezlikten gelenler, Fenerbahçe'nin bugünlerine ve yarınlarına yapılmayan yatırımı mı görecek? Denizlispor karşısında 5-1 galip durumdayken bile, kulübedeki gençlere güvenecek cesareti bulamayan ve tribünlerin rehberliğiyle "zoraki değişikliğe" giden birini tanıyamadınız mı hâlâ? Türkiye'de kazanmak uğruna hiçbir riske girmeyen, başı sıkışınca başkanından dilediği transferin iznini koparan bir teknik adamın, Fenerbahçe'ye bıraktığı mirasa bakın. Çıkarın yabancıları, ortada berbat bir iskelet kalır!

***

Ama bu lig yolculuğunda bir gerçeği de belirtmek zorundayız. Bir yanda harcanan çuvalla para, Türk futbol tarihinin en pahalı transferleri ve tribünleri tıka basa dolduran taraftarlarıyla yere göğe sığdırılamayan Fenerbahçe! Öte yanda, futbolcusuna transfer taksitlerini ödeyemeyen, doğru dürüst bir transfer yapamayan ve ateş üzerinde yürüdüğü halde, sadece 4 puan gerideki Galatasaray! Daum'a gösterilen ihtişamın yanında, Gerets'e haksızlık edilmiyor mu? "Turbo motor" yerine, otomobilini "suyla" çalıştıran bir şoföre!

***

Eski bir atasözü: "Ağaç yaprağıyla gürler!" Bu da benim sözüm olsun: "Lig de lideriyle gürler!" Türkiye'de azalan futbol kalitesi, Fenerbahçe'nin çoğalan puanlarının yanında bir çelişkidir. Ülkenin futbolunu belirleme hakkı lig liderine aitse, "liderine layık düzenin" sorumlusu da Daum'dur... O yüzden kalitemiz, kendi topraklarımızda caka satmaya yetiyor ancak! Türkiye futbolda küme düşmüştür Yabancılarla günü kurtarmak derdine düşenler, yine kendilerini kurtarmıştır.

***

Ama sadece övgülerin kabul edildiği devre arasında, böyle eleştiriler düşmanca hislerle tercüme edilecektir. Kadrolu yazarların "kulelerden şampiyonluk bayrağını sarkıttığı" bir mevsimde, yenilgisiz bir lideri eleştirme hakkım ancak bende saklı kalmalıdır. Fenerbahçe ileri gitmiyor, geriliyor! Geçen yılın devre arasında UEFA Şampiyonu hayalleri taşıyan bir takımın, bu yıl böyle bir umudunun olmaması bile dikkat çekmiyorsa, ertelenen hayallerin sakıncası yok demektir. Burası Türkiye! Kazananlar için hafızalarını köreltenlerin ülkesi! Neyse... "Bas gaza kaptan, yollar boş!"


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bir yetmez!
Lig ve Türkiye Kupası' nı isteyen...
Biz inandık
G.Saray' ın yükselen...
Değişim şart
Fransız hoca takviye istedi.
Bu zarar da ne?
Futbol A.Ş.' nin 2 trilyonluk...