Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kader anı
Canaydın'la G.Saray'ın sonu karanlık. Üyeler cumartesi günü Canaydın ile devam edilip edilmeyeceğine karar verecek. Yoksa Riva bahane......Riva’nın Canaydın’a verilmesi kulübün kapısına kilit asmaktır. Artık liseciler, liseli olduklarını unutup G.Saray için oy kullansın.....Avrupa’da ismi geçmeyen iki takım, Türkiye liginde arayı açmış ne olacak? Bu Türk futbolunun aczini göstermekten başka bir işe yaramaz


Paralarını alamadıkları için Galatasaraylı futbolcuların Kayseri'ye gitmek istemedikleri söylendi. Bu ekonomik kriz daha ne kadar sürecek?
Galatasaray'ın durumu umutsuz. Galatasaray'ın kaderi bu hafta sonu yapılacak kongrede belirlenecek. Bu kongre Özhan Canaydın'la ilgili bir karar verecek. Riva, Galatasaray'ı kurtarabilecek en önemli gayrimenkullerden birisi. Bunun satılması ve parasının Galatasaray'da kullanılması son kurtuluş ümitlerinden birisi. İşte bu nedenle bu kongre çok önemli. Üyeler, ya bugüne kadar Galatasaray'ı yok eden Canaydın'ın Riva'yı da çarçur etmesine izin verecek, ya da "Özhan biz saha güvenmiyoruz, yeni kongrede yeni yönetim istiyoruz" diyecek.
Cumartesi günü yapılacak oylama bu.

DURUM ÜMİTSİZ
Özhan Canaydın'a Galatasaraylılar güveniyor mu, güvenmiyor mu, burada ortaya çıkacak. Yoksa Riva bahane. Canaydın'a Riva'yı vermezlerse, Galatasaray için bir kurtuluş umudu doğar. Ama Canaydın'la beraber Galatasaray'ın sonu karanlıktır. Canaydın, amatör dediğimiz futbol dışı bütün branşları tüketti, bitirdi. Futbolun hali de meydanda. Orada durum daha da ümitsiz. Özhan Canaydın'a Riva'nın verilmesi Galatasaray'ın kapısına kilit asmaktır. Liseliler değil 'liseciler.' Lisecilik kafasıyla Galatasaray'ı çökerttiler, yok ettiler. Artık liseci olduklarını unutsunlar. Hayatlarında bir kere Galatasaray için oy kullansınlar.

FARKINDA DEĞİL
_Riva için "Sat kurtul" diyenlerin yanı sıra komisyon kurulmasını önerenler var. Bu görüşlere nasıl bakıyorsunuz?
Canaydın yönetiminde Riva hiçbir şekilde gündeme gelmemeli. "Canaydın'a verilsin; komisyon kurulsun" falan filan bunların hepsi palavra görüşler. İktidarda Canaydın olduğu sürece Galatasaray'ın Riva'sı değil, Florya'nın terasındaki sandalyesi için dahi satılma izni almamalı. Ben Galatasaray'ın kurtulması için satış yapılması gerekiyorsa, buna taraftarım. Buna Hasnun Galip, Florya ve Ada da dahil. Ama bunun için aklı başında, mantıklı, piyasayı bilen bir başkana ihtiyaç var. Önemli olan Galatasaray'ın yaşaması. Yoksa Hasnun Galip olmasa da olur.

_Gerets, Kayseri maçının ardından, "Tam da havaya girmiştik. Keşke ilk yarı tamamlanmasaydı" dedi. Siz nasıl buldunuz Galatasaray'ı, gerçekten havasını buldu mu?
Galatasaray Teknik Direktörü'nün "Bomba gibi oynuyorduk" dediği Kayseri maçında rakip forvetler Mondragon'la 14 kez karşı karşıya kaldı. Bir büyük takım, kalecisini rakip forvetle 14 defa karşı karşıya bırakmaz. Rakip, kalecinle 14 defa karşı karşıya kalıyorsa sen küçük takımsındır, sen kötü oynuyorsundur. Adamlar 'bu topları kullanamadı, Mondragon günündeydi 3-4 top çeldi' diye, "Bizim takım bomba gibiydi" demek o teknik direktörün takımın futbolunu farkında olmadığını gösterir. Gerets, "3-1 kazandık ama siz skora bakmayın. Eksiklerimizin olduğu meydanda, devre arasında bunları gidereceğiz" deseydi anlayabilirdim. Ama adam "Bomba gibiydik. Ara aleyhimize oldu!" diyor. Yani adam farkında değil. Seyrettiği maçın farkında olmayan bir teknik direktör tarafından yönetiliyor Galatasaray. O zaman bu kadar kötü bir yönetim ve bu kadar kötü bir teknik direktör ile ümitli olmanın imkanı kalmıyor.

ÖLÇÜYÜ KAÇIRDILAR
_İlk yarı sona verdi. 17 maç sonunda ligle ilgili değerlendirmeniz nasıl?
Puan cetveline bakın. Galatasaray ve Fenerbahçe kopmuş. İkinci ile 3. arasında 9 puan fark var. Liderin Beşiktaş'la arası 20, Trabzon'la arası 22. Şimdi bu şöyle olur. Yani Galatasaray ile Fenerbahçe çok farklı top oynayıp, ayrılırlar da ben de alkışlarım. Gazetelerin utanmadan "Türkiye'ye fazla geliyor" dedikleri Fenerbahçe; dökülen bir Milan, futbolu ne olduğunu herkesin gördüğü PSV ve Schalke'nin grubunda sonuncu oldu. Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeyi bırak, grubunda 3. dahi olamadı. Galatasaray, Tromsö gibi bir paçavraya yenilip elendi. Avrupa'da ismi geçmeyen bu iki takım, Türkiye ligini sıyırmış gitmiş, ne olacak? Bu Türk futbolunun zavallılığını, aczini ve düştüğü durumu gösterir. Başka bir şeyi göstermez. Ligin sonuncusuna 6 atan Fenerbahçe için "Türkiye'ye fazla" başlığını atan kimse Türk futbolunu bilmiyor. Şu Fenerbahçe, Türkiye'ye fazla geliyorsa, Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray'a hangi başlığı atacaksın bana söyler misin? Sallamanın da, Fenerbahçeli olmanın da, kutsal ittifak uşağı olmanın da bir ölçüsü var.

BU FUTBOL ÇOK BİLE
Futbolun bu durumda olmasının en büyük sorumlusu da bu medya zaten. Neyi alkışlayacağını, neyi eleştireceğini bilmeyen, gözü kapalı, fanatik, tetikçilik yapan medya. Gözlerime inanamadım. Lig sonuncusu Fenerbahçe'ye karşı en az 6 tane net pozisyonu var. Maç 6-6 da bitebilirdi. Çok kritik, kaleciyle karşı karşıya kalacak 1-2 akınını 'ofsayt' diye kesti hakemler. Mükemmel olduğu iddia edilen hakem yine Fenerbahçe lehine maçı gayet iyi süzerek, yine gayet iyi değerlendirerek yönetti. Böyle bir de medya var. Bunların üzerinde durmuyor. Kornerden kullanılmasının 10 pozisyon sonrasında Galatasaray gol atmış, o korner miydi, aut muydu, diye tartışıyor. Yahu korneri ortalar, adam kafayla golü atar da 'korner haklı mı, haksız mı' diye konuşursun. Kornerden sonra 10 dakika top oynanmış içeride. Hâlâ orada Galatasaray'ın golüne bahane bulmaya uğraşıyorlar. Aynı maçta iki tane net penaltısı verilmemiş Galatasaray'ın lafı dahi edilmiyor. Bizim medyamız da bu. Bu medyaya, bu futbol çok bile.


 
Kader anı
Galatasaray'ı bırakırım
Alnından öpülmeli
Erdoğan'ın istediği oldu
Ağır cezalık
Daha erken
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bir yetmez!
Lig ve Türkiye Kupası' nı isteyen...
Biz inandık
G.Saray' ın yükselen...
Değişim şart
Fransız hoca takviye istedi.
Bu zarar da ne?
Futbol A.Ş.' nin 2 trilyonluk...