Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İsteyen kazanır

Bazen birşeyi çok istersin.. Örneğin bir ayakkabıyı.. Örneğin bir elbiseyi.. Paran varsa bir arabayı.. Veya bir evi.. Ya da bir kızı.. Zaten insanın ömrü istemek, arzulamak, elde etmeye çalışmak, elde etmek veya edememek, yeniden denemek ya da pes etmek, değerini bilmek ya da bilememek geçer gider.. Bazen de bir şeyi kazanmayı çok istersiniz.. Bir unvanı, bir sınavı, bir maçı.. İşte bir hafta boyu bütün Galatasaraylılar bu maçı kazanmayı çok istediler.. En küçüğünden en büyüğüne.. Çünkü en büyük rakipleri Fenerbahçe, yıllarca en çok övündükleri Avrupa Fatihi apoletine bile göz diker hale gelmiş, Rakipsiz" ilan delmiye başlanmıştı.. Fenerbahçe mağlup edilmeliydi.."

***

Fenerbahçe o kadar çok istemedi.. Nasıl istesin ki? Manchester maçında sergiledikleri oyundan sonra Türkiye'deki bütün gazetelere manşet olmuşlar, Avrupa Kupası kazanmışcasına sevinmişlerdi.. Fenerbahçe, Ali Sami Yen'e 12. Adam olarak Rehaveti" getirmişti.. Galatasaray ise merdiven boşluklarını bile doldurup maçı 10 dakika geç başlatacak kadar arzulu, hırslı, kuvvetli gerçek 12. Adam'la sahadaydı.. Galatasaray istedi, hak etti ve kazandı.. Maçın özeti bu..

***

Teknik anlamda Hooijdonk'un olmadığı bir Fenerbahçe'nin rakip alanda çoğalması zordu.. Ankaragücü'ne bile 42 dakika ilk golü buluncaya kadar zorlanan ve organize akın geliştiremeyen sarı-lacivertli takımda 3 Silahşörler Alex-Tuncay-Nobre topla doğru dürüst buluşamadılar bile.. Serkan'ın koşuşturması, Selçuk'un görev adamlığında kalması, Mehmet Yozgatlı ve Ümit'in savunmaya çakılı oynamaları Fenerbahçe'nin pozisyona girmesini engelledi. Galatasaray'ın 6 pozisyon bulduğu ilk yarıda sadece Ümit'in ortasına Nobre'nin auta giden kafa vuruşu vardı Fenerbahçe adına..

***

Daha çok isteyen Galatasaray ise Conceiçao ve Volkan'ın akıllı oyunuyla rakibi orta sahada durdurdu. Sabri, Cihan ve Orhan Ak da F.Bahçe'nin usta ayaklarını tatlı-sert futbolla caydırdı. F.Bahçe akın geliştirecek zamanı dahi bulamadı. Ama maçın son 10 dakikası ilginç bir gelişmeye sahne oldu. Oyunu kopartıp götüren ve ligin şeklini artık değiştirmiş görünen Galatasaray tamamen savunmaya yönelik adam değişiklikleriyle Fenerbahçe'nin üst üste ölü top kullanmasına ve kalesine yaklamasına izin Verdi. Şans Hagi'nin yanındaydı ve F.Bahçe bunlardan yararlanamadı.

***

Ve gol.. Maçın en iyisi Fenerbahçe kalecisi Rüştü biraz erken kalesini boşalttı. Vasat yönetim gösteren cem Papila once Serkan'a yapılan faulü görmedi. Ardından Luciano'nun Hakan'a yaptığı faulde doğru bir avantaj uygulaması yaptı. Ve Necati.. Kaybolmaya yüz tutan ligi tekrar ateşledi.. Sonuçta hak eden ve daha çok isteyen bir kez daha kazandı..


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ne yapsın Rüştü
En az 5 net tehlikeyi önleyen...
Ruhumuza Kavuştuk
G.Saray' ın hocası Hagi, çok...
Gelsin Par(m)alar
Siyah-beyazlı yönetim, UEFA' da...
Kaptanın kralı Fatih
Samsunspor maçında 3 gol birden...