18 Şubat 2011 | Cuma

Anız yakmak

TOKİ; Etiler ve Levent'teki 3 okul arazisine karşılık Milli Eğitim'e tam 125(yüzyirmibeş) okul yapmayı teklif ederken; Fenerbahçe çok kıymetli olan Kenan Evren Lisesi arazisine karşılık sadece 3 (üç) okul yaptırıyor...
Galatasaray'ın Seyrantepe'si ile Fenerbahçe'nin Ataşehir'i benzer öykülere sahipken ve Galatasaray, ASY'nin dışında Seyrantepe'deki 264 dönümlük hakkından da vazgeçerken, Fenerbahçe Ataşehir'in arazisini Bursa yerel basınında çıkan ihale ilanı sonrası tek talipli olarak satın alıyor ve ardından da 1 milyar dolarlık artı gelir sağlayacak imar değişikliği için bastırıyorsa...
Ve Galatasaray hâlâ, Cem Yılmaz'ın 'akbil'ine bile sulanacak bir avantacı gibi gösteriliyorsa, sarı-kırmızılı camiada kendini anlatamama sorunu var demektir.
Galatasaray kendini anlatamıyor... Stat işinde asıl kârlı olan tarafın devlet olduğunu anlatamıyor...

Gole sevindi diye alay ettiler

Anlatma sorunu transfer için de geçerli. Adnan Sezgin çıkıp, "Hagi'nin istediği oyuncuları aldık. Adam da kısa ve orta vadeli çözüm için tabii ki tanıdığı isimleri getirdi" diyemiyor.
Transfer harcamaları kulüp içi siyasete meze oluyor. Üstelik de geçmişin masaları çok daha zengin mezelerle doluyken!... Hagi de çıkıp gerçekleri tüm gerçekliğiyle söyleyemiyor. A2 maçında izlediği Aydın ve Emre Çolak'ın vaziyetini görünce Serkan'la yaptığı dertleşmeyi çıkıp kamuoyuna anlatamıyor; "Hesapta genç olacaklar, içleri geçmiş, hırslarını yitirmişler, kendilerini emek vermeden yıldız oldum sanıyor bunlar" diyemiyor.
Diyemediği için de Beypazarı maçında atılan gole sevindiği için dalga konusu oluyor.
46 yaşında içinde taşıdığı futbol ateşinin, heyecanın yüzde 10'unu bile barındırmıyorsa kadrosundaki genç yürekler, Hagi ne yapsın?
Yapması gerekeni yapıyor, futbolu "spor olsun" diye oynayanları ayıklıyor.
Şansı yaver gider, aleyhindeki kara kampanyadan kurtulabilirse seneye tek tek ayıklamayla uğraşmaz, direkt anız yakar tarlasında, göreceksiniz.
Tıpkı Aykut Kocaman gibi "futbolcuya dayalı düzeni" değiştirebilir.
Tabii dayanabilirse...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor